Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Úvodní nominace na Světový pohár zveřejní všichni účastníci 2. března

New York - Všech osm účastníků hokejového Světového poháru zveřejní úvodní šestnáctičlenné nominace ve středu 2. března. Vedení české reprezentace oznámí jména hráčů na tiskové konferenci v Praze v 17:00. Bude tak po Rusku a Finsku třetí v pořadí.

Rusko oznámí svůj výběr v 9:00 SEČ v tiskové zprávě, Finsko pak o hodinu později na tiskové konferenci v Helsinkách. Po českém týmu budou následovat v 18:30 Švédové, kteří nominaci oznámí z amerického Tarrytownu.

V tříhodinovém speciálním pořadu televizní stanice Sportsnet budou následovat ve 22:30 SEČ Tým Evropy, ve 23:15 Tým Severní Ameriky a pět minut po půlnoci Kanada. Jako poslední přijdou na řadu v přímém přenosu na ESPN v 0:45 Spojené státy americké.

Do začátku března musí účastníci nahlásit pořádající NHL a Hráčské asociaci NHLPA nominaci čtrnácti hráčů do pole a dvou brankářů. Do 1. června pak doplní zbývající šestici útočníků či obránců a jednoho gólmana.

Světový pohár, který se naposledy konal v roce 2004, se bude hrát od 17. září do 1. října v hale Air Canada Centre v Torontu. Česká reprezentace, kterou povede jako hlavní kouč Josef Jandač, se utká v základní skupině A s Kanadou, Týmem Evropy a USA. Skupinu B tvoří Rusko, Švédsko, Finsko a Tým Severní Ameriky, který budou tvořit hráči do 23 let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články