Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Těšte se na největší hokejovou akci: Světový pohár bude vysílat ČT sport

Praha - Česká televize připravila k desetiletému výročí kanálu ČT sport lahůdku zejména pro hokejové fanoušky. Zakoupila totiž práva na vysílání Světového poháru, turnaje, ve kterém se střetnou nejlepší hráči NHL rozdělení do národních týmů. Akce odstartuje 17. září v Torontu a celý její průběh až do 1. října vám nabídneme živě na ČT sport. Kromě sedmnácti zápasů samotného turnaje odvysíláme i sérii oficiálních přípravných utkání.

"Světový pohár v hokeji je dalším projektem, ve kterém ČT ukazuje, že hokeji rozumí, hokej má ráda a hokej vysílá," říká generální ředitel ČT Petr Dvořák.

"Práva jsme od společnosti NHL získali naším projektem, šíří, co tomu můžeme dát," tvrdí výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský. "Česká televize nabízí divákům přenosy z hokejových mistrovství světa nejdéle na světě. Jsme rovněž dlouholetým a pravidelným vysilatelem olympijských turnajů, utkání v rámci Euro Hockey Tour i české extraligy. Hokej je zkrátka s ČT neodmyslitelně spjat již od počátků vysílání. Má velkou tradici a vysokou úroveň, kterou ocenila NHL i při vyjednávání o prodejích práv na tento Světový pohár," dodává.

Na Světovém poháru nebude chybět výběr České republiky, krom něj se zúčastní také dalších pět zemí s největším zastoupením hráčů v NHL. Tedy Kanada, Spojené státy, Rusko, Švédsko a Finsko. Šestku národních reprezentací doplní do konečné osmičky výběr hráčů do 23 let a tým složený z hokejistů ostatních evropských zemí.

Dvě nejlepší mužstva z každé skupiny postoupí do semifinále, kde se střetnou křížem vítězové a druhé týmy z obou skupin. Finálová série se bude hrát na dva vítězné zápasy. Všechny zápasy turnaje doplní ČT komentovaným studiem, ve kterém se vystřídají stálí hosté i experti. Vzhledem k časovému posunu v Torontu budou noční zápasy opakovány vždy následující den.

"Je prima, že to lidi uvidí," myslí si útočník Jiří Hudler. Brankář Petr Mrázek je zase rád, že turnaj bude připravovat šéfkomentátor ČT sport Robert Záruba. "Česká republika je dobře známa svými hokejovými úspěchy a my jsme rádi, že se Česká televize stala naším partnerem a můžeme tak zprostředkovat tuto unikátní událost všem českým hokejovým fanouškům," říká výkonný viceprezident pro distribuci a mediální strategii NHL David Proper.

Českou reprezentaci, kterou ke Světovému poháru už povede Josef Jandač, nástupce Vladimíra Vůjtka na pozici hlavního trenéra, čeká před akcí i zajímavá příprava. Na začátku září nejprve sehraje dvojzápas s Ruskem, tři dny před startem akce pak poměří síly s výběrem Severní Ameriky do 23 let.

Československá a později Česká televize vysílaly Kanadský/Světový pohár ze sedmi konaných ročníků celkem šestkrát, a to v letech 1976, 1981, 1984, 1987, 1991 a 1996. Jediný ročník mimo obrazovky České televize se odehrál v roce 2004, kdy Češi vypadli v semifinále. Samotnému turnaji bude na obrazovkách předcházet vzpomínka na 1. ročník Kanadského poháru z roku 1976, ve kterém hrál národní tým poprvé a zatím naposledy finále turnaje.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články