Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trénovat Spartu je pocta a privilegium, říká kouč Krupp a tlaku se nebojí

Uwe Krupp už je koučem hokejové Sparty. Dvouletý kontrakt německý trenér slavnostně stvrdil podpisem a už pracuje pro svůj nový klub. Vedení Sparty v něm vidí toho správného člověka, který má tým vrátit na špičku extraligy. Asistovat mu bude Jaroslav Nedvěd, jenž ve Spartě působil i v minulé sezoně, kondičním trenérem pak je bývalá dlouholetá opora sparťanské obrany František Ptáček.

Uwe Krupp, nový kouč Sparty
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

"Jsem nadšený, mohu jen zopakovat, že to beru jako poctu a privilegium, že mohu vést slavný klub s tak dlouhou tradicí a historií. Je to skoro totéž jako vést německý národní tým. Hodně lidí sleduje, zda odvádíte dobrou práci," řekl novinářům dvaapadesátiletý Krupp.  

Na tlak, který na něho v nové funkci bude doléhat, je připravený. "Na každého trenéra je tlak. Hrál jsem za Kolín nad Rýnem a pak jsem ho i trénoval, naposledy Eisbären Berlín, předtím německou reprezentaci... Všude tlak byl, je součástí téhle práce," podotkl Krupp.

"Udělám všechno, abychom uspěli a lidi mohli být na Spartu hrdí. Vím, že poslední sezona nebyla dobrá, snad se nám teď povede lépe," přál si Krupp.  Ten nyní s Eisbärenem Berlín došel až do finále, přesto cítil, že už byl čas jít. "Myslím, že každý trenér uzavírá ve svém týmu určitý kruh. V Berlíně jsem nedosáhl na titul a já i klub jsme cítili, že je čas na změnu, což je ale naprosto v pořádku," konstatoval Krupp.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Krupp už podepsal smlouvu ve Spartě

Nabídek měl víc. "Neměl jsem moc času si v klidu sednout a všechno v klidu probrat. Měl jsem i nápad, že bych se vrátil zpátky do Ameriky, ale Petr (Bříza) s Michalem (Brošem) a Jardou (Nedvědem) byli velmi upřímní," řekl Krupp.  

Nyní už probírají společně složení kádru. "Pomáhají mi právě Michal Broš (sportovní manažer) a Jaroslav Nedvěd. Znají dobře mladé hráče, kterým jsme se hlavně věnovali v předchozích dnech," přiblížil Krupp. Nevyloučil příchod zahraničních posil, ale ne za každou cenu. "Když už přivedeme zahraničního hráče, musíme si být jistí jeho kvalitami."  

Musí také udělat zásadní rozhodnutí o obsazení střídačky. "Máme tu Jaroslava Nedvěda a ostatní pozice ještě řešíme," uvedl Krupp. Cíl do sezony má jasný. "Skončit co nejvýš. Potřebujeme dobře odstartovat. Jakmile odehrajeme deset dvanáct třináct zápasů a změříme síly se všemi, budeme mít lepší přehled, jak na tom jsme," doplnil Krupp.  

Českou metropoli zná vítěz Stanley Cupu dobře. "Byl jsem tu už před lety na mistrovství světa a od té doby jsem město párkrát znovu navštívil. Včera jsme byli s dětmi v zoologické zahradě. Jde o nádherné město a já jsem moc šťastný, že jsem tady," pochvaloval si Krupp.

"Jsme si samozřejmě vědomi, že nepočítaje slovenské trenéry, čistě zahraniční kouč tu v extralize ještě nebyl. Ale postupně si říkáme, že jsme ten krok vlastně mohli udělat už dřív. A když byla možnost sáhnout po Uwem, nebylo nad čím přemýšlet," poznamenal manažer Broš.

Ten vidí v novém kouči nový začátek pro všechny hráče. "Všichni začínají od začátku a startují ze stejné čáry. Uwe je tvrdý kouč. Vyžaduje poctivou práci a přístup, takže když se mu třeba něco nelíbí na tréninku, dá to jasně najevo, ale každý by za něho dal ruku do ohně," doplnil Broš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články