Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Své dostihy, i když střelecké, zažila také Praha. Sparta přehrála Vítkovice 7:6

Praha - Bylo to minimálně stejně napínavé klání jako odpolední steeplechase ve 120 kilometrů vzdálených Pardubicích. Hokejisté Sparty zvládli gólovou přestřelku s Vítkovicemi a severomoravského soupeře porazili 7:6. Duel 10. kola extraligy rozhodl v 58. minutě gól Jaroslava Hlinky. Nejproduktivněji si vedl hráč domácích Tomáš Rolinek, když zaznamenal celkem čtyři kanadské body. Vítkovice si v Praze připsaly pátou prohru za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Vítkovice

Repríza čtvrtfinále play-off minulé sezony začala lépe pro Spartu. Hlinka ve druhé minutě svoji šanci ještě neproměnil, ale v sedmé minutě již domácí vedli. Piskáček našel zcela volného Buchteleho, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku Vítkovic. Podobně zakončoval o 63 sekund později Pech, proti jehož střele také neměl brankář Dolejš šanci zakončit. 

Vítkovičtí trenéři si následně vzali oddechový čas a jejich svěřencům se z tvrdého úderu podařilo vzpamatovat. Ještě chvíli sice dominovala Sparta, ale od poloviny třetiny již byli nebezpečnější hosté. Roman ještě trefil tyč, Němcovu šanci zlikvidoval Staňa, ale v 15. minutě snížil v přesilové hře Vandas. Po další teči, tentokrát Michaela Hlinky, bylo vyrovnáno a v 19. minutě již Vítkovice vedly. Domácí sice reklamovali faul hostů, ale Huna po rychlém protiútoku překonal Staňu potřetí. 

Vítkovický bek Tomáš Pastor a útočník Sparty Robert Sabolič
zdroj: ČTK

Spartě pomohla zpět do utkání její excelentní zbraň - přesilové hry. Hned na začátku druhé třetiny vyrovnal v první početní výhodě Pražanů v utkání Přibyl a i čtvrtý gól vstřelili domácí při hráčské převaze na ledě. Roman se Svačinou se na osmnáct sekund sešli na trestné lavici a Sparta toho využila. Dvě sekundy před Rolinkovým gólem sice skončilo vyloučení Romana, do hry se ale zapojit ještě nestihl. 

Druhou přesilovou hru však v Tipsport Aréně využili i hosté. Vyloučení Jaroslava Hlinky potrestal Vandas a připsal si druhý gól v zápase. Sparta se sice následně dokázala opět dostat do vedení, Vítkovice však dokázaly i na tuto branku odpovědět. Gólová přestřelka však nekončila a v 55. minutě převážil duel na stranu domácích Pech, jenž se tak po Vandasovi a Rolinkovi stal třetím dvougólovým střelcem zápasu. I tentokrát však hosté odpověděli. Den otevřených obran využil Šedivý. Než se však hosté doradovali, opět prohrávali. V čase 57:45 nakonec zápas rozhodl Jaroslav Hlinka.

Ze zápasu Sparta - Vítkovice
zdroj: ČTK

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 7:6 (2:3, 2:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 7. Buchtele (Piskáček, Přibyl), 8. Pech (Kumstát, Rolinek), 22. Přibyl (Buchtele, J. Hlinka), 38. Rolinek (Barinka, Polášek), 48. Rolinek (Pech, Ďaloga), 55. Pech (Rolinek), 58. J. Hlinka (Buchtele) - 15. Vandas (E. Němec), 16. M. Hlinka (Zíb, Vandas), 19. Huna (Svačina), 42. Vandas (Roman, Svačina), 51. Roman, 58. Šedivý (Burger, Húževka). Rozhodčí: T. Horák, Hodek - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:2. Diváci: 3794.

Sestavy: Sparta: Staňa - Hrbas, Barinka, Polášek, Piskáček, Ďaloga, J. Mikuš - Kumstát, Pech, Rolinek - Sabolič, J. Hlinka, Klimek - Cingel, Přibyl, Buchtele - J. Černoch, Volek, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Vítkovice: Dolejš - Šenkeřík, Stehlík, Zíb, Kovář, Čerešňák, Pastor, Klok - Olesz, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, E. Němec - Šedivý, Kolouch, Zdráhal. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Moták (trenér Sparty): "V Pardubicích dnes byla Velká pardubická, tady střelecké dostihy. Ve druhé desetiminutovce první třetiny jsme si zadělali na problémové utkání, kdy nám hosté otočili zápas z pohodlného vedení 2:0. Najednou se to zlomilo a prohrávali jsme 2:3. Celkově tam bylo příliš mnoho individuálních chyb v obranném pásmu. Vyhráli jsme se štěstím a děkujeme za to."

Peter Oremus (trenér Vítkovic): "Dát šest branek na Spartě potěší, ale o naší prohře rozhodly individuální chyby. Těch jsme dnes udělali opravdu moc a Sparta toho využila."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články