Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta bude s Plzní hrát o první místo

Praha - Atraktivní souboj o první místo mezi Spartou a Plzní nabídne dnešní předehrávka 14. kola hokejové extraligy. Pražané potřebují k posunu do čela tabulky porazit Indiány za tři body, Západočechům naopak stačí k vedoucí pozici získat alespoň bod. "Moc nekoukáme na to, že se hraje o první místo. Věříme, že fanoušci přijdou ve větším počtu a vyhrajeme. Pokud budeme po zápase první, bude to jen bonus navíc," řekl asistent sparťanského trenéra Patrik Martinec.

"Snad jsme v posledních zápasech fanoušky naladili, navíc přijedou bývalí sparťani Ondra Kratěna a Jarda Hlinka, Martin Straka je také velké lákadlo," doplnil k atraktivitě zápasu.



Sparta sehraje devátý zápas v devatenácti dnech, navíc těsně předtím měla vložený do programu i prestižní přípravný duel s New Yorkem Rangers. "Extraliga je hlavně v říjnu hodně nabitá, ale nám se naštěstí až na Angela Krsteva, Petera Jánského a Sachu Treilleho vyhýbají zranění. Chceme získat co nejvíce bodů, abychom měli dobrý základ do dalšího průběhu soutěže," dodal Martinec. 

Plzeňský trenér Marian Jelínek se soubojem o vedení v extralize také nezaobírá a důležitější jsou pod něj body bez ohledu na umístění. "Podle počtu zápasů končí první čtvrtina a my chceme v každé získat 21 bodů. To už se nám podařilo a další jsou jen kreditem do dalších části soutěže," řekl Jelínek, jehož tým už nasbíral 24 bodů.

Spartě se i přes porážku 0:1 po samostatných nájezdech v úterním derby na ledě Slavie daří. Bodovala šestkrát za sebou, z toho pětkrát vyhrála. "Určitě to bude jiný zápas než v minulé sezoně. Čekáme starou Spartu, která hraje doma agresivně, ale my máme také nějakou svou tvář a věřím, že ji ukážeme," doplnil Jelínek.

Na marodce má Plzeň dlouhodobě beky Františka Kaberleho a Tomáše Frola i útočníka Tomáš Vlasáka. "Netrénovali ještě další tři hráči, u kterých uvidíme, jestli nastoupí. Povolali jsme další dva juniory," doplnil Jelínek. V brance dostane opět před Adamem Svobodou přednost Marek Mazanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články