Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice porazily Plzeň 4:1, Sparta smetla Litvínov

Praha - V televizním zápase se střetly Pardubice s Plzní a byli to domácí, kdo jasně režíroval zápas. Vedli od začátku, udržovali si gólový náskok a Plzni povolili pouze jednou korigovat. Dařilo se i Spartě proti Litvínovu, s chutí si zastřílela a svého severočeského soka jasně porazila. Podobně si zastřílela i brněnská Kometa, nadělila Mladé Boleslavi pět branek a zapříčinila, že budou Mladoboleslavští nadále okupovat konec extraligové tabulky.

Vítkovice - Slavia
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Hokejisté Sparty porazili ve 12. kole extraligy Litvínov 5:1 a připsali si pátou výhru v soutěži za sebou. Pražané zároveň ukončili sérii šesti porážek od Litvínova ve vzájemných utkáních. Severočeši i v Praze potvrdili, že se jim momentálně nedaří. Po dobrém vstupu do sezony prohráli sedmý z posledních devíti zápasů. Sparta poté zápas, který sledovala nejvyšší návštěva v Tesla areně v sezoně (5 738 diváků), dovedla v pohodě do vítězného konce.

Sestřih a ohlasy

Richard Žemlička (Sparta Praha): "Litvínov odehrál dobré utkání a výsledek neodpovídá průběhu hry. V prvních pěti minutách měl Litvínov čtyři gólovky a nás podržel Tomáš Pöpperle, což bylo klíčové. I ve druhé třetině se to na něj valilo. Ve druhé půlce zápasu nám tam napadaly góly a výsledek vypadá jednoznačně. Nebylo to ale tak."

Jiří Kučera (Litvínov): "Zápas se mi hodnotí těžko. Výsledek 5:1 je jednoznačný, ale myslím si, že takové to nebylo. Do páté minuty jsme byli třikrát sami před brankou, ale neproměnili jsme to, stejně jako další šance. Pak jsme ovšem dvakrát špatně vystřídali a inkasovali. Zvlášť důležitý byl druhý gól dvanáct vteřin před koncem druhé třetiny. Soupeř nás potrestal za chyby a my jsme góly nedali."

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 34. Tenkrát (D. Kočí), 40. Pacovský (Ton, Pöpperle), 43. Sersen (Broš, Tenkrát), 53. Bližňák (Ton, Pacovský). 60. Foster (Y. Treille) - 59. Hujsa (Brejčák, Jenáček). Rozhodčí: Homola, Hribik - Bejček, M. Jindra. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5738. 

Střelecky produktivní hokejisté Komety Brno porazili ve 12. kole extraligy Mladou Boleslav vysoko 5:1. O jasném vítězství Brňanů rozhodly čtyři branky v rozmezí necelých jedenácti minut prostřední třetiny. V posledních dvou zápasech nastříleli Jihomoravané soupeřům 14 branek, což se jim v dosavadním působení v extralize ještě nepodařilo. Mladá Boleslav zůstává v tabulce soutěže poslední.

Sestřih a ohlasy

Lubomír Oslizlo (Brno): "Pro nás to byl velmi důležitý zápas a jsme rádi, že jsme jej zvládli takovým způsobem. Na Slavii se nám velice dařilo střelecky a chtěli jsme výsledek potvrdit i doma. A druhým důvodem byla skutečnost, že je Boleslav v tabulce pod námi a důležité bylo jí odskočit ke středu tabulky. Kromě šance Výborného hned v úvodu zápasu soupeř mnoho šancí neměl. Po čtyřech brankách ve druhé třetině jsme zápas rozhodli."

Vladimír Hiadlovský (Mladá Boleslav): "Takřka polovinu utkání jsme drželi s Kometou vyrovnanou partii. Bohužel po inkasované brance v oslabení jsme začali chybovat v obraně. Kometa se chytla střelecky a po rychlých čtyřech gólech jsme už ztratili naději na případný zvrat. Výsledkem jsem zklamán."

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 5:1 (0:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 29. Holec (Bičánek, Podkonický), 30. Kováčik (Petrovický), 37. Erat (Jakub Svoboda, Koreis), 40. Koreis (Erat, Jakub Svoboda), 43. Jakub Svoboda (Erat, Žižka) - 58. Vrbata (Rýgl). Rozhodčí: Fraňo, Trombík - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 15:14, navíc Goertzen (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7036. 

Vítkovice prohrály ve 12. kole extraligy s pražskou Slavií 3:5. Domácí prohráli potřetí za sebou, Slavia zaznamenala druhou výhru v posledních 9 duelech a teprve čtvrtou v sezoně. Tři z nich přitom Pražané vybojovali na soupeřových kluzištích. Tentokrát uspěli na ledě úřadujícího vicemistra především díky výborně zvládnuté druhé třetině, kterou vyhráli 3:0. Velký podíl na výhře hostů měl Tomáš Kůrka, který k dosavadním čtyřem bodům přidal v Ostravě další tři.

Sestřih a ohlasy

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Po prvním gólu jsme měli přidat další a zápas by asi vypadal jinak. Soupeře jsme přestříleli asi v celém zápase, ale naše střely sotva dojdou k brankáři. Rozhodla druhá třetina. My jsme své šance nevyužili, Slavia ano. Ve třetí části jsme makali, ale k zisku bodů to nestačilo."

Jiří Čelanský (Slavia Praha): "Po domácím debaklu jsme potřebovali bodovat. To se nám podařilo. Začali jsme ale velmi bázlivě a domácí byli v úvodu utkání pány na ledě. Zápas rozhodla druhá část prostřední třetiny, kdy jsme dali rychle tři góly. Momentálně se nenacházíme v ideálním rozpoložení, což bylo patrné v závěru, kdy domácí mocně dotahovali."

HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 3:5 (1:0, 0:3, 2:2)
Branka a nahrávky: 19. Šedivý (Sloboda, M. Hlinka), 47. Ujčík (Burger, J. Káňa), 56. Walker (Sloboda, Kudělka) - 29. M. Čermák (Kůrka), 33. Kůrka (Sklenář, Krejčík), 34. T. Svoboda (Kuboš, Hertl), 41. Kůrka, 59. P. Jelínek (Doležal). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 5776. 

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 12. kole extraligy Zlín přesvědčivě 4:0. Jihočeši si tak připsali čtvrtou výhru po sobě a dotáhli se o bod za vedoucí Liberec. Čisté konto vychytal gólman Jakub Kovář, svou druhou trefu po návratu ze zámoří zaznamenal útočník Aleš Kotalík. Mezi střelce se v Budějovicích zapsali ještě domácí Kranjc, Langhammer a Martynek.

Sestřih a ohlasy

František Výborný (České Budějovice): "Musím ocenit výkon Zlína, který venku nehraje žádného 'zanďoura', ale předvádí agresivní hokej. Základem našeho úspěchu bylo vedení 2:0. Ve druhé třetině jsme byli trochu pasivnější a z toho vyplynula naše vyloučení. Kuba Kovář ale chytil soupeři dvě tutové šance a to nás povzbudilo. Ve třetí třetině hráči bojovali i za Kovářovu nulu, protože si ji zasloužil."

Josef Turek (Zlín): "Nehráli jsme svoji hru, začali jsme špatně už od prvního vhazování. Inkasovali jsme z dorážky, druhý gól byl ještě lacinější. Chtěli jsme něco udělat s výsledkem, ale v oslabení jsme dostali zlomový třetí gól od Kotalíka. Potom už nebylo co ztratit, uvolnili jsme se, měli jsme hodně střel, ale výborný Kovář všechno chytil."

HC Mountfield České Budějovice - PSG Zlín 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Kranjc (Ptáček, Červený), 17. Langhammer (Vydarený, J. Novák), 25. Kotalík (Kašpařík, L. Květoň), 49. Martynek (Kuchejda, Červený). Rozhodčí: Lacina, Smitka - Bádal, Kis. Vyloučení: 7:7, navíc Čajánek (Zlín) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4356. 

Hokejisté Karlových Varů prohráli ve 12. kole extraligy s Třincem vysoko 2:6. Západočeši prohráli popáté za sebou, obhájce titulu naproti tomu po slabším vstupu do nového ročníku vyhrál šestý z posledních osmi duelů. Tři body si v hostujícím dresu připsali David Květoň (2+1) a zásluhou tří finálních přihrávek i Ladislav Kohn. Karlovy Vary tak nadále zůstávají na samém chvostu extraligové tabulky, horší je jen Mladá Boleslav.

Sestřih a ohlasy

Martin Pešout (Karlovy Vary): "V první půlce zápasu jsme si zase doma vytvořili spoustu šancí, které jsme neproměnili. Netrefíme ani prázdnou bránu. Máme s tím dlouhodobě problémy. Přesto jsme se ve druhé třetině dokázali vrátit do zápasu, i když se pro nás nevyvíjel dobře. Třetí gól Květoně rozhodl o výsledku. Jsem přesvědčený, že kdybychom šli do kabin za nerozhodného stavu, třetí třetina vypadala jinak. Díky šikovnosti hostů se však výsledek v závěrečné třetině otočil v jejich prospěch."

Pavel Marek (Třinec): "Nám se podařil vstup do utkání a hodně nás povzbudil úvodní gól, který byl strašně důležitý. Ve druhé třetině se však dvoubrankové vedení v mžiku ztratilo a vypadalo to na obrovské drama. Štěstí se nakonec k nám zase přiklonilo. Dali jsme třetí gól a to bylo asi pro další vývoj utkání rozhodující. Oklepali jsme se a vrátili zpátky ke své hře z první třetiny. Konečný výsledek neodpovídá průběhu utkání. Zápas byl neskutečně vyrovnaný, ale my jsme měli větší štěstí při zakončení."

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:6 (0:1, 2:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 32. Skuhravý (Bombic), 34. D. Nosek (Skladaný, Melenovský) - 19. Lojek (Hudec, Kohn), 29. Adamský (Peterek, Kohn), 35. D. Květoň (Bonk, Hrabal), 46. D. Květoň (Hrabal), 50. Adamský (Peterek, Kohn), 55. Bonk (D. Květoň, Marosz). Rozhodčí: Hodek, Kalivoda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:5, navíc Bonk (Třinec) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 2760. 

Hokejisté Pardubic porazili ve 12. kole extraligy Plzeň 4:1. Východočeši porazili Plzeň, která mohla v případě bodového zisku jít do vedení v tabulce místo Liberce, v domácím prostředí po dvou letech. Pardubičtí si dnes výrazně pomohli v přesilovkách, z nichž vytěžili tři branky. Dva zásahy v početní výhodě vměstnali Východočeši už do první desetiminutovky zápasu, po jeho zbytek si vedení drželi.

Sestřih a ohlasy

Ladislav Lubina (Pardubice): "My jsme dneska výjimečně rádi, že jsme pokračovali v tradici, jak jsme odehrávali poslední zápasy; tedy jednou ano, jednou ne, a v první třetině jsme se dostali do dvoubrankového vedení, které nás trošku uklidnilo. Ve druhé třetině byla Plzeň lepší a my jsme se dostávali se pod tlak. O utkání podle mého názoru rozhodla třetí branka, kterou jsme vstřelili těsně po ubránění přesilovky soupeře. Samozřejmě jsme rádi, že jsme dneska vyhráli a připsali si další body."

Michal Straka (Plzeň): "Dneska nás domácí překvapili. Čekali jsme tlak jako obvykle, ale oni to zatáhli, hráli střední pásmo a čekali na naše chyby a na přesilovky. Z nich to dneska rozhodli. My jsme ty přesilovky také měli, ale v současné době se nám v nich bohužel nedaří a hrajeme je špatně. Snažili jsme se pak hrát, měli i šance, které jsme ale neproměnili a jak už jsem říkal - domácí si počkali na naše chyby ve středním pásmu a pak nám z toho odjeli a rozhodli zápas."

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Plzeň 1929 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Bartek (Elkins, Somík), 10. Koukal (Kolář I, Starý), 34. Kolář I (Buchtele, Borer), 42. Starý (Koukal, Sičák) - 42. Stránský (M.
Heřman, Johnson). Rozhodčí: Minář, Salonen (Fin.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:6. Využití: 3:0. Diváci: 8945. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články