Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kometa rozstřílela Slavii 9:5, Třinec udolal Pardubice

Praha - Zápasy Slavie s Brnem patřily v minulé sezoně k nejnavštěvovanějším domácím kláním Pražanů, přičemž souboj z konce listopadu vidělo 12 251 diváků. Dnes tomu tak ale nebylo, mnozí brněnští fanoušci neúčastí protestovali proti cenám vstupenek na Slavii. O mnoho ale přišli. Vývoj utkání naznačily nezvykle rychlé první dva góly a i po zbytek zápasu se zdálo, že obrany mají den otevřených dveří. Diváci nakonec viděli čtrnáct gólů, Kometa vyhrála na Slavii 9:5. Karlovy Vary opět prohrály, byť po nájezdech, v duelu dvou posledních mistrů se radoval Třinec.

Slávisté prohráli v 11. kole extraligy s Kometou Brno vysoko 5:9. Svěřenci kouče Vladimíra Růžičky prohráli sedmý z posledních osmi zápasů, Jihomoravané naproti tomu zaznamenali vůbec poprvé v sezoně více než tři branky v základní hrací době. Za domácí vstřelili po dvou brankách Tomáš Kůrka a junior Tomáš Hertl, v dresu hostí se dvakrát zapsal mezi střelce Tomáš Pospíšil.

Jiří Čelanský (Slavia): "My jsme dnes vyrobili obrovské množství individuálních chyb v obranném pásmu. Soupeř byl důraznější a všude o krok vepředu. Dotahovali jsme sice, ale když jsme se dostávali do kontaktních gólů, tak jsme bohužel okamžitě inkasovali. Bylo tam dnes málo pozitivních věcí a musíme se nad tím zamyslet. Doma předvádíme žalostné výkony."

Lubomír Oslizlo (Brno): "Je to krásné vítězství. Těší nás to, že jsme proměnili šance, neboť minulý zápas s Budějovicemi jsme hráli také velice dobře, akorát ty šance jsme neproměnili. Dnes se to podařilo, i když jsme si to vždy trošku zkomplikovali v každém začátku třetin, kdy jsme inkasovali gól. Brzy jsme ale odpověděli a zápas velice dobře zvládli."

HC Slavia Praha - HC Kometa Brno 5:9 (1:3, 2:3, 2:3)
Branky a nahrávky: 1. T. Svoboda (M. Čermák, V. Růžička ml.), 22. T. Hertl (Sklenář), 31. Kůrka (T. Hertl), 41. Kůrka (Kuboš, Roth), 56. T. Hertl (Roth, Kůrka) - 2. Holec (H. Zohorna), 13. Dlouhý (L. Čermák, Jar. Svoboda), 17. Podkonický (Holec, H. Zohorna), 27. H. Zohorna (Podkonický, Holec), 32. Pospíšil (Valach), 38. Pospíšil (Žižka, Švrček), 42. Jakub Svoboda (Kováčik, Erat), 44. Kováčik (Pospíšil, Petrovický), 59. L. Čermák. Rozhodčí: Turčan, Souček - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 5:10, navíc Kalus (Slavia) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5127.

Sestřih a ohlasy

Na takový start Třinec doma v sezoně dosud čekal. Dvě úvodní přesilovky proti Pardubicím proměnil ve dva góly a už po jedenácti minutách měl větší klid pro zbytek zápasu. Mistr soupeře přehrával, jenže plýtval šancemi. Po nevyužitých možnostech soupeře překvapil Hamerlíka bekhendovou střelou po ledě z levého kruhu Starý. Domácí však už po 63 sekundách opět odskočili do dvougólového rozdílu, když Růžičku překonal střelou pod břevno Havel a v druhé třinecké sezoně dal vůbec svůj první gól. Domácí směřovali k výhře, v 56. minutě při vlastním čtyřminutovém oslabení je však trefou z velkého úhlu zneklidnil Zohorna. Závěrečná power play hostů už se však neujala a Třinec si vylepšil bilanci vzájemných utkání, když z posledních sedmi duelů proti Pardubicím vyhrál druhý.

Pavel Marek (Třinec): "My jsme už doma prohospodařili hodně utkání, nutně jsme potřebovali tři body a jsme skutečně šťastni, že jsme je získali. Ještě proti Pardubicím, se kterými máme špatnou bilanci. Soupeř tady i dnes předváděl výbornou hru, ale dneska jsme si to zasloužili, protože jsme měli více šancí. V závěru s námi otřásl inkasovaný gól při naší přesilovce, kdy jsme tam podcenili jeden puk. Ale v závěru jsme zase měli štěstí, které jsme šli naproti tou ubráněnou přesilovkou pět na tři ve druhé třetině."

Pavel Hynek (Pardubice): "Domácí vyhráli zaslouženě. Využili dvě úvodní přesilovky, když nás dvakrát dokázali po buly přetlačit na brankovišti. Vrátili jsme se do zápasu gólem na 1:2, ale hned jsme bohužel dostali gól na 1:3. Z pohledu výsledku nás musí mrzet nevyužitá přesilovka pět na tři, tam se utkání lámalo a mohli jsme se ještě vrátit do hry. Ale dneska jsme odehráli dobře jen třetí třetinu a to bylo málo."

HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Hrabal (Marosz), 11. Adamský (Lojek), 25. Havel (Chovan, Zíb) - 24. Starý (Koukal, Kolář I), 56. T. Zohorna. Rozhodčí: Blecha, Pešina - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Voslabení: 0:1. Diváci: 4182. 

 Sestřih a ohlasy

Zlín porazil v 11. kole extraligy Vítkovice 4:2. Domácí Berani o zisku tří bodů rozhodli ve třetí třetině, ve které vstřelili všechny své branky a dokázali zápas otočit ze stavu 1:2 na 4:2. Rozdílový gól vstřelil v 59. minutě Tomáš Sýkora, definitivně potvrdil výhru domácích při power play soutěže Bedřich Köhler.

Rostislav Vlach (Zlín): "Dnes se potkaly dva podobné hokejové styly. Utkání bylo oboustranně ofenzivní a pro diváky hodně atraktivní. Dvě třetiny jsme se nemohli prosadit. Pak jsme zamíchali se sestavou a možná i trochu se štěstím se nám podařilo zápas zlomit v náš prospěch. Bylo to výborné utkání. Hráčům chci za předvedený výkon poděkovat."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Viděli jsme utkání velice vysoké úrovně. Ve srovnání s těmi zápasy, které jsme doposud odehráli byl náš výkon jeden z nejlepších co se týká bruslení a taktické hry. Chyběl nám ale větší tlak do branky a větší četnost střelby, aby byla vyšší produktivita. Zlín po dvou třetinách, ve kterých také nebyl produktivní, pak projevil touhu a vůli tlačit se do branky a tím v utkání uspěl."

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 45. Důras (Čajánek), 54. Ondráček (Honejsek), 59. T. Sýkora (Kubiš, O. Veselý), 60. Köhler (Hamrlík) - 35. J. Káňa (Štefanka, Malík), 50. Burger (Kudělka, J. Káňa). Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4988. 

Radující se Liberec
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Hokejisté Liberce zvítězili v 11. kole extraligy na ledě Litvínova 6:3 a drží se v čele extraligy. Bílí Tygři v podstatě rozhodli zápas v první třetině, kterou vyhráli jednoznačně 4:0. Když se trefili i ve druhém dějství, vyhasínaly i zbývající šance hokejistů Litvínova. Ti sice ovládli poslední dvacetiminutovku 3:1, ale to na vítězství už samozřejmě nestačilo.

Jiří Kučera (Litvínov): "Soupeř vyhrál zaslouženě, dal nám dneska lekci z efektivity. Druhou třetinu jsme do nich bušili, ale soupeř zase využil protiútok a dal pátý gól. My jsme to pak korigovali, ale Liberec zápas kontroloval."

Jiří Kalous (Liberec): "Nám se podařilo v první třetině skórovat čtyřikrát, což není tak častý jev. Díky tomu, že jsme využili naše brankové příležitosti a vytvořili jsme si dostatečný náskok, tak jsme pak utkání relativně kontrolovali. Jsme rádi, že si odvážíme tři body. Litvínov doma hraje velmi nepříjemný, ofenzivní hokej a jsme rádi, že se nám to dneska podařilo eliminovat."

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:6 (0:4, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 44. Hujsa (Jenáček), 56. Brejčák (Hujsa, Jenáček), 58. Frolík (Jenáček, Kousalík) - 2. Dušek (Holub, Čakajík), 8. Špaček (Klimenta), 12. Klimenta (P. Nedvěd), 19. Derner (T. Urban), 34. Dušek, 54. P. Nedvěd (Dušek). Rozhodčí: Lacina, Smitka - Bryška, Novák. Vyloučení: 7:13. Využití: 2:2. Diváci: 3842. 

 Sestřih a ohlasy

Hokejisté Plzně vyhráli v 11. kole extraligy na ledě Kladna 3:2 a udrželi se na druhém místě tabulky. Rytíři jsou devátí. Velkou zásluhu na výhře Indiánů měl první útok ve složení Radek Duda, Martin Straka a Jan Kovář, který se postaral o dvě ze tří branek. Západočeši nasadili do zápasu novou posilu útočníka Hornu, který se v létě neprosadil do kladenského kádru. Oslabené obraně poté podruhé vypomohl urostlý bek Schnabel.

Petr Tatíček (Kladno): "Hosté vyhráli zaslouženě, protože nás snad jako první tým poprvé v sezóně přebruslil. Bohužel se potýkáme s velkými problémy v obranné fázi, když máme k dispozici jen šest obránců. Na tomto handicapu vedení klubu pracuje a doufám, že příští týden přivítáme extraligovou posilu. Jinak v dnešním utkání by bylo asi naším maximem zisk bodu."

Milan Razým (Plzeň): "Zvítězili jsme zcela zaslouženě. Měli jsme další řadu nevyužitých brankových příležitostí. Sice jsme se dostali do vedení, ale Kladno z nenápadné akce vyrovnalo. V dalším průběhu hry jsme získali dvoubrankový náskok, ale opět jsme si nechali dát branku a nakonec se strachovali v závěru o výhru v základní hrací době. Máme řadu zraněných, takže dnes dostali příležitost dva noví borci - Schnabel a Horna, kteří přichází na měsíční hostování."

Rytíři Kladno - HC Plzeň 1929 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Hlaváč (Patera, Toman), 50. Toman (Kalla, Dragoun) - 10. Pitule (Schnabel), 24. Duda (Martin Straka, Jan Kovář), 46. Jan Kovář (Martin Straka). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bádal, Bejček. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 3272. 

Sestřih a ohlasy

Hokejisté Českých Budějovic porazili v 11. kole extraligy Karlovy Vary 4:3 po samostatných nájezdech a připsali šestou výhru nad Západočechy za sebou. Vždy ale získali jen dva body, neboť vyhráli v prodloužení nebo po nájezdech. Domácí Lukáš Květoň a hostující Rastislav Dej vstřelili dvě branky, nájezdy rozhodl Milan Gulaš. I díky němu Jihočeši porazili doma Karlovy Vary posedmé za sebou.

František Výborný (České Budějovice): "Celý týden jsme hráčům tloukli do hlavy, ať se nedívají na tabulku, protože Vary mají dobrý tým s důraznými a nepříjemnými hokejisty. To se dnes potvrdilo. Přesto se zápas vyvíjel pro nás dobře a dvakrát jsme vedli. Bohužel jsme nedali další šance a soupeř otočil skóre. Vážím si toho, že jsme se rvali až do konce a dokázali vyrovnat. Nájezdy byly vabank."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "První polovinu zápasu jsme hráli velice dobře a možná jsme Budějovice trochu zaskočili. Spoléhali jsme, že nás trošku podcení. Škoda, že jsme neproměnili šance, které jsme si vytvořili. O tři body jsme se připravili zbytečnými tresty, hra v oslabení nás stála spoustu sil. Při hře čtyři na čtyři jsme potom nechali soupeře odjet a vyrovnat. Nájezdy nám nejdou, z 22 od začátku sezony jsme nedali ani jeden."

HC Mountfield České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 4:3 po sam. náj.
(2:2, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. L. Květoň (Mikuš), 13. Červený (Martynek), 56. L. Květoň (Mikuš), rozhodující nájezd Gulaš - 10. Pech (Nosek), 16. Dej (Melenovský, Mocek), 43. Dej (Melenovský). Rozhodčí: Homola, Trombík - Čech, M. Jindra. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. Diváci: 4235.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Slavia Praha - HC Kometa Brno
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články