Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Tour de France 2024

Škoda třetí třetiny, litoval Kempný. Jeho vítězný gól však dal naději na celkový triumf ve Švýcarsku

Přes dílčí zaváhání se dál vezou na vítězné vlně. Čeští reprezentanti zdolali na Švýcarských hrách domácí výběr 3:2 po prodloužení, přidali pátou výhru v řadě a proti Švédům budou usilovat o celkový triumf na druhém turnaji Euro Hockey Tour v této sezoně. O vítězství rozhodl obránce Michal Kempný na konci druhé minuty nastavení. Přímý přenos utkání Česko – Švédsko sledujte na ČT2 a ČT sport Plus od 12:50.

Michal Kempný
zdroj: Český hokej

"Otevřelo se to přede mnou, nevím, jestli šli Švýcaři střídat. Potom jsem měl velké štěstí, kdy tam jejich obránce upadl, tam se mi to úplně otevřelo, tak jsem se snažil jen trefit bránu," uvedl k vítězné gólové situaci proti Švýcarům Kempný.

Utkání nebylo podle českého obránce jednoduché, přestože Švýcaři čekali na první bod v letošní Euro Hockey Tour. "Byl to náročný zápas, to si nebudeme nalhávat. První třetina byla asi nejtěžší. Potom ve třetí jsme si to trošku zkomplikovali sami sobě, ale naštěstí to dobře dopadlo pro nás. Druhá třetina byla z naší strany nejlepší," dodal zkušený obránce Sparty.

Kempný se na nový styl v reprezentaci pod Radimem Rulíkem rychle zadaptoval. "Nemyslím si, že je to zas tak něco jiného. Trenéři nás nabádají, abychom hráli aktivně, nenechávali moc prostoru soupeři. V první třetině se nám to tolik nedařilo, protože si myslím, že nám nešly nohy," připomněl předchozí éru finského trenéra Kariho Jalonena.

"Ale jak jsem říkal, v druhé třetině jsme si k tomu něco řekli a začalo to tam lépe fungovat, kdy jsme získávali puky v útočné třetině. Udrželi jsme se víc na puku u nich a tvořili jsme si šance. Takže škoda třetí třetiny, kdy jsme si to zkomplikovali. Ale dotáhli jsme to," těšil Kempného fakt, že se reprezentanti vyrovnali se ztrátou dvoubrankového vedení.

Díky druhému vítězství je tak ve hře celkové prvenství na švýcarském turnaji. K tomu potřebují Rulíkovi svěřenci na závěr jakkoliv porazit Švédy, kteří mají o bod víc po výhře nad Švýcary (4:2) a také v derby proti Finům (3:2).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články