Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Semifinále graduje, v obou sériích se hraje o mečbol

Praha – Třetí bod, a tudíž mečbol bude ve hře pro celé kvarteto semifinalistů hokejové extraligy při pátém pokračování bitev play-off. Za stavu 2:2 na zápasy mají výhodu domácího prostředí dva nejlepší celky po základní části: Sparta hostí Brno, Třinec poté, co přišel o vedení 2:0 v sérii, přivítá Zlín, utkání sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport a našem webu.

Petr Čajánek a Radek Bonk
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

17:00 Třinec–Zlín (ČT sport, stav série 2:2)

Třinec ve Zlíně procitl ze snu o rychlém postupu do finále a bezmála po čtyřech měsících prohrál dva extraligové zápasy po sobě. Posledně se to Ocelářům přihodilo v závěru prosince. Ačkoli ve Zlíně nesplnili dílčí plán a nevybojovali alespoň jedno vítězství, není prý důvod k panice.

"Nás může mrzet, že jsme ve druhém utkání nevyužili spoustu šancí za stavu 1:0, tam jsme to mohli klidně urvat. Ale že tu sérii hladce vyhrajeme 4:0 na zápasy, to si asi těžko někdo mohl myslet, Zlín prokazuje své kvality. My se doma budeme snažit vrátit k naší hře z minulých zápasů a hlavně věřím, že budeme efektivnější v koncovce," řekl asistent trenéra Václav Varaďa.

Zlín se před svými fanoušky skvěle vrátil do série. "Rozhodla i trocha štěstí, které jsme neměli v prvních dvou utkáních v Třinci. Přitom vstup do posledního zápasu jsme neměli příliš dobrý, soupeř byl v první třetině aktivnější," připomněl kouč Rostislav Vlach, který v posledních dvou vítězných duelech ocenil disciplínu a herní úsilí svých svěřenců.

"Velmi dobrý výkon odvedl i brankář Kašík, kterému hodně pomohli spoluhráči," dodal kouč, který vidí nyní tlak na oba soupeře stejný. A nemyslí si, že by v domácím prostředí byli Oceláři psychicky nahlodaní tím, že musejí vyhrát. "Začíná se nyní opět od nuly. Ovšem vítěz zápasu už bude mít výhodu mečbolu. Série začíná gradovat a o výsledku rozhodnou maličkosti," dodal Vlach.

18:30 Sparta–Brno (stav série 2:2)

Sparta i podruhé během série dokázala dorovnat vedení houževnatého soka, čímž odvrátila hrozbu manka 1:3 na zápasy. Nyní chtějí Pražané převzít otěže série do svých rukou. "Čeká nás další velmi těžké utkání série, která je velice náročná, což jsme předpokládali a jen se to potvrdilo. Bude potřeba, abychom předvedli naprosto stoprocentní výkon na hranici svých sil a možností, který nás dovede k vítězství. Věříme, že nás přijdou ve velmi hojném počtu podpořit fanoušci," uvedl asistent trenéra Sparty Zdeněk Moták.

K úspěchu je podle něho rovněž zapotřebí vyvarovat se vlivu negativních emocí na hru. "Potřebujeme se vyvarovat nevynucených chyb, které by soupeři darovaly nějaké zbytečné příležitosti. Je potřeba udržet nervy na uzdě, ale jen v tom negativním smyslu," doplnil Moták.

Kometa bude citelně oslabena o potrestaného obránce Jana Hanzlíka a zraněného útočníka Vojtěcha Němce. Přes jiskření mezi oběma soky si trenér Vladimír Kýhos nemyslí, že by se hráči soustředili na vyřizování účtů. "Vždy v tomto směru záleží na kvalitě rozhodčích. Pokud budou zápas pevně držet ve svých rukou, tak se nic neděje. Ale jestli pustí dva tři fauly a potom se začnou hráči strkat a dostanou volnost, tak se všechno zvrhne. Začnou se mlátit a je po hokeji," tvrdil Kýhos.

Od svých svěřenců očekává oproti poslednímu duelu v Brně zlepšený výkon. "Poslední utkání jsme si prohráli sami. Už jen tím, že jsme soupeře nechali jet pětkrát v první třetině do přečíslení. Hráčům jsem řekl, že pokud tak chtějí hrát, tak budeme mít za chvíli dovolenou. Zápas v Praze nepovažuji za klíčový, neboť nebude poslední. Chtěli bychom jej vyhrát," dodal Kýhos.

Je nám líto, video expirovalo.
Semifinálové série extraligy začínají "od začátku"
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články