Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rusové porazili Finy 4:3 a na Channel One Cupu končí druzí

Moskva – Hokejisté Ruska v posledním zápase Channel One Cupu porazili Finy těsně 4:3 a vybojovali si celkově druhou příčku. Body přidali také do celkového žebříčku Euro Hockey Tour, ve kterém si díky výhře udrželi šestibodový náskok v čele. Finové se v celkovém hodnocení chtěli posunout před Jandačův výběr a do zápasu vstoupili skvěle, když se hned v první minutě dostali do vedení, jenže sborná utkání otočila čtyřmi góly a hráčům Suomi se závěrečný obrat nepovedl dotáhnout do konce. 

Radost ruských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Pavel Golovkin

Finové dokázali udeřit už po 46 vteřinách hry, když se Pesonen trefil parádně pod horní tyčku branky střežené Šesťorkinem. Jenže Rusové přišli s bleskovou odpovědí a vyrovnáno bylo už za 51 sekund: Šalunov zkusil štěstí z ostrého úhlu ranou na bližší tyč a našel skulinku v Ortiově postavení.

V šesté minutě pykal za faul vysokou holí Mikkola a po závaru před finským brankovištěm zametl volný kotouč před Ortiem za brankovou čáru důrazný Jakovlev. V desáté minutě byl navíc ve správný čas na správném místě Tělegin, jenž uklidil puk do branky poté, co Kiselevičova rána prošla Ortiovi mezi betony a odrazila se od pravé tyčky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko - Finsko

Před polovinou utkání mohl snížit Hintz, jenže proti Šesťorkinovi neuspěl. Místo snížení přišla čtvrtá rána do vazu finského celku. Ten nevyužil početní výhodu a navíc si nedokázal pohlídat Kovalčuka při jeho návratu na led. Hvězdný kanonýr si pohrál s Ortiem a pak ho s přehledem překonal ranou na lapačku.

Přesto všechno ale nakonec ještě přišla zápletka. A měla i poměrně dlouhého trvání, neboť Finové do druhé přestávky snížili zásluhou Haapaly a hned po 15 vteřinách ze třetího dějství je přiblížil na rozdíl jediné branky nehlídaný Aaltonen. Kemppainen mohl zanedlouho vyrovnat, ale Šesťorkin byl proti. Po šancích sborné na něm v končící 56. minutě ztroskotal i Hartikainen. Závěrečná power play přišla vniveč.

Rusko - Finsko 4:3 (3:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Šalunov (Ljubuškin, Antipin), 8. Jakovlev (Plotnikov), 10. Tělegin (Kiselevič, Ožiganov), 33. Kovalčuk (Dacjuk) - 1. H. Pesonen (Mankinen), 37. Haapala (Hartikainen, M. Aaltonen), 41. M. Aaltonen (Hartikainen). Rozhodčí: Rozhodčí: Hodek, Hradil (oba ČR) - Šeljanin, Sivov (oba Rus.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 11.970. 

Rusko: Šesťorkin - Bělov, Jakovlev, Kiselevič, Ožiganov, Antipin, Bereglazov, Gavrikov, Ljubuškin - Kovalčuk, Dacjuk, Plotnikov - Ničuškin, Svetlakov, Tělegin - Andronov, Tkačov, Barabanov - Kugryšev, Šalunov, Sannikov. Trenér: Oleg Znarok.

Finsko: Ortio - Lepistö, Koivisto, Peltola, Eronen, Lehtonen, Gröndahl, Mikkola - Hartikainen, M. Aaltonen, Haapala - Mankinen, Kemppainen, H. Pesonen - Manninen, Hintz, Osala - Nättinen, J. Lajunen, Suoranta. Trenér: Lauri Marjamäki.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články