Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Švédové porazili Finsko a s předstihem vyhráli Channel One Cup

Moskva – Na turnaji Channel One Cup už zůstává jediný neporažený tým. Je jím výběr Švédska, který si po Rusku poradil i s Finskem. Švédští hokejisté vedli v utkání už 3:0, a i když se Finové snažili srovnat stav, nepodařilo se jim to. Švédsko si tak s předstihem zajistilo vítězství v turnaji.

Švédští hokejisté
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Sergei Savostyanov

Do vedení se dostali Švédové v šesté minutě. Devět sekund po skončení oslabení Finů našel zpoza branky Omark obránce Gustafssona, který překonal přesouvajícího se Säteriho. Švédové se ubránili při Önerudově trestu a v 17. minutě zvýšil jejich náskok po Zackrissonově přihrávce Bergström.

V úvodu druhého dějství upravil v přesilové hře ránou za levým kruhem Nygren už na 3:0. Ve 25. minutě sice snížil rovněž v početní převaze Aaltonen, ale za tři minuty získal Švédsku opět tříbrankový náskok z dorážky Zackrisson.

Hned za 70 sekund využil další finskou přesilovku tečí Hintzovy střely Haapala. V druhé polovině utkání už branka nepadla, i když šance měli především Švédové. Ve třetí třetině trefili Ryno, Nygren i Gustafsson tyčku.

Finsko - Švédsko 2:4 (0:2, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. M. Aaltonen (Lepistö), 29. Haapala (Hintz, Eronen) - 6. Gustafsson (Omark), 17. Bergström (Zackrisson, Rundblad), 22. Nygren (Omark, Tömmernes), 28. Zackrisson (Tömmernes). Rozhodčí: Naumov, Ravodin - Šalagin, Šišlo (všichni Rus.). Vyloučení: 8:5. Využití: 2:1. Diváci: 5240.

Finsko: Säteri - Lepistö, Peltola, Gröndahl, Eronen, Rissanen, Lehtonen, Koivisto, Mikkola - Hartikainen, M. Aaltonen, Haapala - Mankinen, Kemppainen, H. Pesonen - Manninen, Hintz, Osala - Nättinen, J. Lajunen, Suoranta. Trenér: Lauri Marjamäki.

Švédsko: Fasth - Nygren, Gustafsson, Bertilsson, Rundblad, Aho, Tömmernes, Johansson - Omark, Ryno, Lindblom - Thuresson, Zackrisson, Bergström - Önerud, Westerholm, Klingberg - Norman, Rosén, Brodin. Trenér: Rikard Grönborg.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články