Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Reprezentanti poprvé trénovali před Švédskými hrami, Adam Najman nahradil v nominaci Ondřeje Kašeho

Hokejová reprezentace se sešla na prvním tréninku před startem Švédských her, které se odehrají od čtvrtka do neděle. V nominaci na třetí akci Euro Hockey Tour v sezoně nahradil nemocného útočníka Ondřeje Kašeho z Litvínova liberecký forvard Adam Najman. Brankářské duo Jakub Málek a Šimon Zajíček doplnil v rámci přípravy v Praze Daniel Král z Liberce. Přímé přenosy z turnaje nabídne Česká televize.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejovou reprezentaci před Švédskými hrami doplnil Najman za Kašeho

Osmadvacetiletý Kaše chyběl v dresu Litvínova v nedělním utkání v Liberci a podobně jako na předešlých akcích v listopadu na Turnaji Karjaly a v prosinci na Švýcarských hrách s ním kouč Radim Rulík nemůže počítat. Na debut v národním týmu si tak útočník s bohatými zkušenostmi z NHL v barvách Anaheimu, Bostonu, Toronta a Caroliny bude muset počkat.

"Včera jsem viděl, že Ondra není v sestavě, během toho zápasu Liberec – Litvínov mi volal, že má chřipku, takže jsem na to nějak zareagoval. Spojil jsem se s Adamem Najmanem, že bych byl rád, aby dorazil na trénink. S tím, že je varianta, že s námi odcestuje i na turnaj, ale že mu to potvrdím až v pondělí," řekl Rulík.

Nominaci se věnoval Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Kašemu totiž nechal ještě prostor, ale nakonec se musel jeho služeb vzdát. "Byl jsem s Ondrou domluvený, že do pondělí ještě počkáme, zda se to nějakým způsobem nezlepší. Kdyby mohl na zítřejší trénink, tak bychom ho určitě brali, ale když mi řekl, že se necítí dobře, tak to padlo. Chceme stoprocentně zdravého hráče," prohlásil Rulík.

Teď už bude mít možnost případně Kašeho zařadit až do přípravy před mistrovstvím světa v Praze, ale nepovažuje to za komplikaci. "Bude samozřejmě záležet na závěru sezony a na tom, jak na tom bude zdravotně, ale celá ta sezona je v takovém duchu, že to zdraví úplně pevné nemá. Nicméně ta chřipka, u té každý ví, že to tady je. Tohle období přináší tyto virózy. A ani hokejistům se to nevyhne," řekl Rulík na adresu hráče s 258 zápasy v základní části NHL a dalšími 31 v play-off.

Najman byl jedním z hráčů, kteří byli připravení, pokud by někdo onemocněl nebo se zranil. "Je to univerzální mladý hráč. Myslím, že v poslední době je ve velmi dobré formě, takže se domnívám, že jeho nominace je oprávněná," dodal Rulík.

Program vysílání ČT ze Švédských her:

Čtvrtek 8. února: 18:45 Česko – Švédsko (ČT sport a ČT sport Plus).

Sobota 10. února: 11:50 Finsko – Česko (ČT sport a ČT sport Plus), 16:00 Švédsko –Švýcarsko (ČT sport Plus).

Neděle 11. února: 11:50 Švýcarsko – Česko (ČT2 a ČT sport Plus), 16:00 Švédsko – Finsko (ČT sport Plus).

Najman byl jedním z hráčů, kteří byli připravení, pokud by někdo onemocněl nebo se zranil. "Je to univerzální mladý hráč. Myslím, že v poslední době je ve velmi dobré formě, takže se domnívám, že jeho nominace je oprávněná," dodal Rulík.

Stejně by měly být složené i jednotlivé formace pro zápasy. "V sobotu a neděli máme zápasy od 12 hodin, takže tam se trénovat už nebude, poslední trénink tak bude v pátek po čtvrtečním utkání, ale to už nebude v takové intenzitě jako dnes. Spíš se trošku zpotit a vyjezdit ten první zápas před těmi víkendovými duely," uvedl Rulík.

Národní tým bude trénovat v Praze i v úterý a ve středu, kdy odpoledne odletí do Karlstadu. Do turnaje vstoupí ve čtvrtek duelem proti domácímu Švédsku. O dva dny později čeká Rulíkův výběr utkání s Finskem a v neděli změří síly se Švýcarskem. V tabulce Euro Hockey Tour jsou Češi druzí o bod za Švédskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články