Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Radil: S Rusy to bude otevřené, ale musíme je vyřídit

Helsinky - V cestě za druhým triumfem na turnaji Karjala stojí českým hokejistům Rusové. Obě mužstva dosud neztratila ani bod a jsou produktivní v ofenzivě: Češi skórovali za dva zápasy jedenáctkrát, sborná osmkrát. Útočník Lukáš Radil věří, že se týmu povede i poslední krok. Přímý přenos sledujte od 12:00 na ČT sport a našem webu.

Lukáš Radil (vlevo) se raduje se spoluhráči
zdroj: ITAR-TASS autor: Alexander Demjančuk

"Je jedno, kdo dá gól, ale hlavně musíme Rusy vyřídit," prohlásil bojovně naladěný Radil. Před ruským výběrem plným talentů ale zároveň varoval. "Všichni mají neskutečné bruslení a velká většina z nich je obrovsky šikovná s pukem. Mají tam mladší kluky, než jsme my. Myslím, že to bude hrozně otevřené, ale my musíme vyhrát," zdůraznil šestadvacetiletý rodák z Čáslavi.

Karty jsou rozdané, vítěz zápasu bere vše. "Hrajeme o první místo a půjde o všechno. Byla by škoda prohrát, navíc po takových dvou zápasech, co máme za sebou. I Rusové mají ale super turnaj a jsou rozjetí. Bude to o tom, kdo zrovna bude lepší. Uvidíme, jak to dopadne," řekl Radil.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Finsko - Česko: Radil - 3:5 (60. min.)

Připustil možná ještě o něco větší motivaci s ohledem na to, že už druhou sezonu působí v KHL ve Spartaku Moskva. "Od nás z klubu v týmu sborné také někdo je (Vjačeslav Leščenko), ale já to vážně nijak moc nerozlišuju a soustředím se na každý zápas stejně," ujistil Radil.

Bývalá opora extraligových Pardubic prožívá skvělý turnaj. Radil stihl za dva zápasy nasbírat pět bodů za tři branky a dvě nahrávky a vede kanadské bodování turnaje. I díky tomu, že v sobotu proti Finům přidal po asistenci také gól, byť poměrně kuriózní, když vleže došťouchal puk do prázdné branky při power play domácích.

"V minulosti jsem takhle mnohokrát do prázdné brány nedal a minul, takže jsem si to chtěl dovézt raději až tam. Vypadalo to pak asi komicky, ale naštěstí to dopadlo, jak to dopadlo. A já byl rád, že jsem ten výsledek pojistil," smál se Radil.

Jinak si ale proti Finům vzali slovo obránci. Z útočníků se po akci Jakuba Jeřábka zapsal do střelecké listiny už jen Petr Holík, zadáci skórovali třikrát. "Od obránců to byly fantastické střely. Jsme moc rádi, že nám to tam padá, ale hlavně, že jsme vyhráli," poznamenal Radil.

Působení na Karjale si stejně jako ostatní hráči užívá. "Každý plní, co má, což se mi strašně líbí. Hrajeme systém, co nám trenéři zadali, a každý může vidět, že to funguje. A nese nám to ovoce, což je super," řekl.

"I proto si myslím, že tyhle turnaje jsou. Přišlo hodně mladých kluků a získávají zkušenosti, sami si zkusí, kde je ten hokej na mezinárodní úrovni. Na každém je vidět, že strašně moc chce a chce se ukázat na té mezinárodní úrovni, že na to má," dodal Radil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články