Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Prospal zmešká start NHL a možná celou sezónu, má potíže s kolenem

New York - Český hokejista Václav Prospal z New Yorku Rangers má potíže s loni operovaným pravým kolenem a zmešká začátek nové sezony NHL. Podle zpráv některých zámořských médií hrozí pětatřicetiletému útočníkovi operace, která by ho připravila o celý ročník zámořské ligy. "Nějaký čas nepůjde na led, bude odpočívat a pak se podíváme, jak je na tom," citoval list New York Post trenéra Rangers Johna Tortorellu. Kouč Prospalův zdravotní stav probíral na pátečním setkání s českým hráčem, klubovými lékaři a generálním manažerem Glenem Satherem.

Prospal měl potíže s kolenem už v minulé sezoně, kdy po prosincové artroskopii vynechal sedm zápasů. Bolesti ho trápily i během letní pauzy a český útočník poté zmeškal všechny přípravné zápasy na novou sezonu. V pátek se sice objevil na soupisce pro utkání s Ottawou, po dohodě s trenérem ale nenastoupil.

Podle některých médií čeká Prospala další operace, která by ho mohla připravit o celý nadcházející ročník NHL, ale píše se i o možném konci kariéry. Tortorella však podobný scénář odmítá. "Má to oteklé. Budeme to léčit konzervativně, zatím jsme se o operaci vůbec nebavili. Necháme ho odpočívat, potom začne bruslit a pak se uvidí," prohlásil kouč.

Prospal v minulém ročníku NHL odehrál 75 zápasů a zaznamenal 58 bodů za 20 gólů a 38 asistencí. Po sezoně se stal volným hráčem a v červenci podepsal s Rangers novou roční smlouvu na 2,1 milionu dolarů. Dvojnásobný mistr světa a bronzový medailista z olympiády v Turíně v zámoří nastupoval také za Philadelphii, Ottawu, Floridu, Tampu Bay a Anaheim. Celkem má na kontě 949 utkání a 657 bodů díky 218 přesným trefám a 439 nahrávkám.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články