Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Překonalo to tu mé očekávání. Ale my přijeli vyhrát, říká McLellan

Praha - Hokejisté Kanady při vstupu do play-off proti Bělorusku snadno potvrdili roli suverénů a po výhře 9:0 je čeká první velká překážka na cestě za vysněným zlatem. Vítězové posledních dvou olympijských turnajů překonali pětileté čtvrtfinálové prokletí na světových šampionátech a od 15:15 je čeká v boji o finále domácí tým. "Doufáme ve stejný výsledek, jako v základní skupině," říká kanadský trenér Todd McLellan.

Todd McLellan
zdroj: ČTK

"Češi budou pokračovat ve svém stylu. My musíme hrát svou hru a uvidíme, co se stane. Oni jsou velcí, silní, dokážou držet puk. Jágr je jejich katalyzátor, musíme si dát pozor. Bude to dobrý souboj," těšil se sedmačtyřicetiletý bývalý trenér San Jose. McLellan sledoval čtvrteční čtvrtfinále českých hokejistů s Finskem a výkon Jaromíra Jágra, který dvěma góly včetně vítězné branky a jednou asistencí potvrdil skvělou formu na turnaji a dovedl tým Vladimíra Růžičky k postupu.

"Hrál velmi dobře. Když takhle hraje váš lídr, hrdina vaší země, může se stát hodně dobrých věcí. Musíme najít cestu, jak ho zpomalit," uvedl. S atmosférou v O2 areně nebude mít podle McLellana jeho tým nabitý osobnostmi v čele s největší kanadskou hvězdou Sidneym Crosbym problém. "Je to faktor, který už jsme jednou přečkali. Můžeme z toho těžit. Musíme hrát tak dobře, abychom lidi utišili. To se ale lehce řekne a hůř udělá. Už jsme ale s Čechy v této hale hráli a víme, jak to bude vypadat," řekl McLellan.

Kanada má jasný cíl poprvé od roku 2007 se vrátit na trůn na světovém šampionátu, ale podle McLellana se dá myslet jen na postupné kroky. "Jako kočka tady máte v play-off několik životů. Když chcete zlato, musíte to zvládnout třikrát. Přijeli jsme vyhrát a to se snažíme udělat. Máme v kabině přirozené lídry. Hodně hráčů, kteří vyhráli různé akce, hrálo o Stanley Cup. Jsou připraveni a vědí, co je před nimi, jaké jsou důsledky."

"Jakmile na sebe oblečete dres Kanady, je tu tlak. Není to nic, co by tady nikdo nezažil," uvedl. Těší jej, že má v týmu Crosbyho a mohl jej poznat i z jiné stránky. "Už je ze všech stran popsaný, tak není moc věcí, které by člověka překvapily. Ale mimo led vidíte víc jeho osobnost, jak je laskavý k dětem a fanouškům. Najde si čas, aby se jim věnoval. Je pořád ochotný, když někdo něco potřebuje. Na ledě ho sleduju léta, tam už moc nepřekvapí," řekl McLellan.

Uchvátila jej také atmosféra mistrovství světa v Praze, a to nejen po setkání s českými fanoušky. "Celý turnaj je tu skvělé prostředí. Překonalo to mé očekávání. Týmy bydlí všechny pohromadě, je to jako na olympiádě," řekl. Diváci podle něj na všech zápasech dodávají týmům energii. "Fandí samozřejmě domácímu týmu, ale je tu i hodně fanoušků z dalších zemí. Je to úžasná akce. Vidíte Švédy, Finy i Kanaďany, jak si všichni vyměňují odznáčky a dávají si spolu 'pivo', nebo jak je to správně - 'piva'?" dodal McLellan s naučenými českými slovíčky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články