Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pardubice povede nadále trenérské duo Hynek, Lubina

Pardubice - Čerstvé mistry hokejové extraligy z Pardubic povede i v příští sezoně trenérská dvojice Pavel Hynek, Ladislav Lubina. Oba již v průběhu play-off podepsali nové smlouvy. "Nechtěli jsme to medializovat během vyřazovacích bojů, ale po úspěšném čtvrtfinále jsme se dohodli a podepsali nové smlouvy s oběma trenéry, takže Pardubice nadále povedou Pavel Hynek s Ladislavem Lubinou," uvedl generální manažer Zbyněk Kusý.

Pavel Hynek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hynek přišel do Pardubic v listopadu 2010 po odvolání ze Slovanu Bratislava a působil jako asistent tehdejšího hlavního kouče Josefa Jandače. Po jeho dubnovém odchodu do Sparty převzal tým spolu s Lubinou a dovedl ho k třetímu místu po základní části a poté i k titulu. Bývalý dlouholetý hráč Pardubic Lubina se loni k mužstvu vrátil z působení v Kometě Brno, kterou nyní shodou okolností Východočeši porazili v extraligovém finále 4:2 na zápasy.

Vedle trenérského tandemu budou u českých mistrů pokračovat Aleš Píša a Jiří Cetkovský, kterým končila smlouva, a také Martin Šagát. Obránce Píša je pardubickým odchovancem, útočník Cetkovský tam hraje od sezony 2004/05.

"Měli jsme zájem, aby oba pokračovali v našem týmu. Jsou jeho pevnou součástí, na nich stojí jádro mužstva," uvedl Kusý. Další útočník Šagát hrál za Pardubice na střídavý start z Ústí nad Labem.

Kusý potvrdil, že klub velmi pravděpodobně opustí ofenzivní opory Petr Koukal a Jan Kolář. "V tuto chvíli máme sofistikovaný kádr pro příští sezony, a pokud duo K+K odejde, což předpokládáme, tak bych jim jménem klubu chtěl poděkovat," dodal pardubický generální manažer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články