Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Pardubicemi zněly oslavné písně. Fanoušci slavili do rána

Pardubice - Dlouho po skončení rozhodujícího finálového zápasu hokejové extraligy v Brně zněly Pardubicemi oslavné písně. Východočeši po dvou letech opět získali mistrovský titul a fandové čekali na příjezd týmu na Pernštýnském náměstí téměř do jedné hodiny v noci. Třetí titul během sedmi let posunul klub na pozici nejúspěšnějšího českého klubu posledních sezon. V novodobé historii extraligy se lepší bilancí může pochlubit jen Vsetín, který soutěž ovládl na přelomu století šestkrát, a pražská Sparta, jež od roku 1993 získala čtyři tituly.

Hokejisté přijeli na střeše autobusu, ze kterého někteří začali stříkat šampaňským. Potom už se po jednom přesouvali na pódium a zdravili se s fanoušky. Když na pódium vstoupil kapitán Petr Koukal, brankář Martin Růžička nebo útočník Daniel Rákos, dav na náměstí propukl v nadšený jásot a začal vyvolávat jména oblíbených hráčů. Ti se fandům odměnili zdvihnutím mistrovského poháru, s některými příznivci si také plácli.

"Jsem příjemně překvapený, něco podobného jsem nezažil. I když jsem v minulosti byl u toho, když se titul udělal, tak jsem nezažil takovou masu lidí. Tohle překonalo moje očekávání," sdělil svoje dojmy hlavní trenér Pardubic Pavel Hynek.

Jeho svěřenci nadšeně křepčili po pódiu, někteří s sebou měli i manželky nebo děti. Zazněla i hymna vítězů We are the Champions a také všechny typické pokřiky pardubických fanoušků.

Asi nejvýznamnější postavou vítězného týmu je kapitán Petr Koukal. Ten jako první dovedl Pardubice ke dvěma triumfům v nejvyšší soutěži. Pod letošní úspěch se podepsali trenér Pavel Hynek a politika generálního manažera Zbyňka Kusého, který se rozhodl sázet na odchovance nebo hráče, kteří do klubu přišli jako dorostenci či junioři. Devět členů mistrovského kádru s hokejem začalo v Pardubicích, dalších šest jich do klubu přišlo před seniorským věkem. A řada z nich se v průběhu sezony i play off výrazně podílela na výhrách týmu: brankářskou jedničkou byl Martin Růžička, útočník Lukáš Radil v play off dal sedm gólů.

Hokejisté bavili publikum asi hodinu, poté se odebrali do hudebního klubu, kam měla veřejnost vstup zakázán. Ještě před tím se hokejoví mistři vyfotili se zájemci nebo se jim podepsali.

Příznivci Pardubic ve čtvrtek večer nejprve zhlédli přímý přenos zápasu na náměstí na velkoplošné obrazovce a poté čekali na své oblíbence asi čtyři hodiny, čekání jim krátila hudební produkce. "Tentokrát bylo čekání o něco kratší, než když jeli v roce 2010 z Vítkovic, ale já bych na ně čekal, i kdyby jeli z Budapešti," řekl s úsměvem jeden z fanoušků se šálou v červenobílých pardubických barvách.

Na nápor natěšených příznivců byli připraveni majitelé restaurací na náměstí, kteří vytáhli stáčecí zařízení a čepovali pivo do kelímků. Grilovaly se i klobásy.

Pardubice vyhrály čtvrteční zápas 5:1 a ve finálové sérii s Kometou zvítězily 4:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů a trenéra
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články