Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Pardubice vybuchly nadšením, hokejový triumf sledovaly tisíce lidí

Pardubice - Tisíce lidí na Perštýnském náměstí sledovaly na velkoplošné obrazovce triumf pardubických hokejistů na ledě brněnské Komety. V závěru šestého finálového utkání začali fanoušci odpočítávat a potom propukli v nadšený jásot. Jejich oblíbený tým zopakoval triumf z roku 2010.

"Pardubický hokej, to je pro nás všechno, protože pro Pardubice je to jako srdce,“ uvedl jeden z fanoušků. "Mistři," hučelo slušně zaplněným náměstím. Když kapitán týmu Petr Koukal zvedl nad hlavu pohár pro vítěze extraligy, proběhla Perštýnským náměstím mexická vlna, ten večer už několikátá. Část lidí se pak odebrala domů nebo do restaurací, další v centru města zůstala a za doprovodu hudebních skupin čekala na příjezd hokejistů. Policie posílila hlídky, podle mluvčího Josefa Bocána se žádné výtržnosti neodehrály.

Utkání začalo v 18:10, ale první fanoušci se začali scházet už po čtvrté hodině odpolední. Krátce po šesté hodině se velkoplošná obrazovka rozsvítila a zazněla česká hymna. Potom ale utichl zvuk i obraz a projekce vypadla. "My chceme hokej," začal skandovat natěšený dav. Ještě před zahájením zápasu se obrazovka znovu rozsvítila, během úvodních tří minut ale obraz vypadával, na obrazovce se objevovaly tři světlé pruhy, obraz se rozsypával a někteří z fanoušků začali pískat. Obraz se potom ustálil a příznivci viděli výhru Pardubic 5:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Michala Klokočníka

Velkoplošnou projekci a kulturní program pro věrné fanoušky uspořádal pardubický hokejový klub. "My si toho strašně vážíme. Vážíme si toho proto, protože fanoušci jsou věrní a fandí, i když se nedaří," řekl obchodní ředitel pardubického klubu Ondřej Moudrý.

Fanoušci Komety povzbuzovali svůj tým bouřlivě až do konce

Centrum Brna se naposledy zahalilo do modrobílé barvy. Fanoušci povzbuzovali svůj tým až do konce. Lidé i přes porážku slavili stříbrnou pozici. Mnozí brali i druhé místo jako velký úspěch brněnského týmu, který se až z předkola play-off probojoval do finále po dlouhých 41 letech. "Pro nás jste mistři," skandovali lidé po utkání na náměstí a modrobílé dresy a šály rozhodně nesundávali. "Hoši, děkujem! Hoši, děkujem," neslo se ještě několik minut po zápasu.

Podobná atmosféra byla i ve vyprodané Kajot aréně. Fanoušci děkovali hokejistům za výkon a i když na nich bylo vidět, že mistrovský titul by vítali mnohem bouřlivěji, ani druhým místem nebyli zklamaní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články