Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Otcovské povinnosti na chvíli vymění za reprezentační. Neváhal jsem, řekl Hynek Zohorna

Na datum 25. března nikdy nezapomene. Reprezentant Hynek Zohorna se právě v tento den stal otcem syna Dominika, a navíc jeho bratr Radim při premiéře v NHL hned vstřelil. "Krásně nám to vyšlo," pochvaloval si útočník národního týmu, který si sice otcovské povinnosti užívá, ale nad možností připojit se k přípravě na mistrovství světa v Lotyšsku neváhal.

Hynek Zohorna v utkání proti Švédsku
zdroj: ČTK/AP/ autor: Vesa Moilanen

"Váhání žádné velké nebylo, zda přijmout tu pozvánku, i když jsem o tom dost přemýšlel. Když se manželka vrátila z nemocnice domů, ještě jsem se jí pak na to znovu ptal, ale říkala, že to zvládne. A zvládá to báječně, takže jsem mohl jet na nároďák. Tím spíš, že teď to jsou jen ty tři dny kempu a člověk odjede v pondělí odpoledne a vrátí se ve čtvrtek dopoledne. Jsem rád, že to šlo takhle zvládnout," pochvaloval si Hynek Zohorna.

Třicetiletý hokejista, který odehrál poslední dvě sezony v Kontinentální lize za Chabarovsk, přiletěl do Čech už před měsícem. Stihl tím pádem načerpat fyzické i psychické síly po klubové sezoně. "Jsem plný elánu, ten porod člověka ještě tak nějak rozpumpuje, cítím se odpočatý," prohlásil Zohorna.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté se připravují s pěti novými hráči

U porodu byl osobně přítomen. "Užíval jsem si to až do konce. Bylo to moc hezké a příjemné. O hokeji a práci u toho člověk vůbec ani nepřemýšlí. Snaží se být oporou. Pak když to mrně vyleze ven po těch hodinách, vystříknou člověku slzy radosti," uvedl Zohorna. O pohlaví měli rodiče jasno. "Věděli jsme to předem, měli jsme všechno nachystané, akorát ten termín ví člověk jen plus minus," řekl s úsměvem Zohorna.

Zda ale půjde Dominik v otcových šlépějích, nechává osudu. "To je těžká otázka, uvidíme, jak to vyplyne. Nechci ho do ničeho tlačit. Když to bude něco kolem sportu, budu jedině rád. Nás taťka také do ničeho netlačil. Byla jiná doba, měli jsme fotbal a hokej, pak jsme si postupem času vybrali hokej. Věřím, že u našich dětí to bude podobné a něco si najdou. Určitě nebudu tlačit malého, aby hrál odmalička hokej," řekl Zohorna.

Starší bratr a zároveň i spoluhráč z Amuru Tomáš si mohl vychutnat pocity rodinného štěstí rovněž nedávno. "Brácha měl porod před měsícem, já minulý týden. Tedy přesněji řečeno naše manželky," pousmál se Zohorna. "Je to každopádně taková pěkná náhoda, že se nám zadařilo takhle ve stejný rok," dodal.

Do toho všeho nejmladší z celého tria Radim nastoupil poprvé v NHL a hned ve svém prvním utkání za Pittsburgh také skóroval.

"Sledovali jsme to, čas jsme si našli. Byl jsem tedy u porodu, takže jsem stihl až třetí třetinu. První a druhou třetinu jsem pak dokoukával zpětně. Rodiče, strejdové a všichni posílali hned video, jak dal gól. Bylo to hezký. A krásně nám to vyšlo v jeden den na 25. března - já dítě a Radim první start a první gól v NHL. Takže březen je u Zohornů úspěšný měsíc," pochvaloval si.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články