Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

K reprezentaci se připojilo dalších pět hráčů KHL, v Praze bude tým trénovat do čtvrtka

Druhý týden přípravy zahájila česká hokejová reprezentace s dalšími pěti krajánky z KHL. Celkem má kouč Filip Pešán s asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem k dispozici 28 hráčů, z nichž 19 je z extraligy.

Oproti minulému týdnu rozšířili tým na další tréninky v holešovické aréně obránci Dominik Mašín s Michalem Jordánem a útočníkem Hynkem Zohornou z Chabarovsku a další útočníci Lukáš Radil s Robinem Hanzlem ze Spartaku Moskva.

Už od prvního srazu od minulého úterý byli s mužstvem z KHL také brankář Roman Will z Čeljabinsku, zadáci Vojtěch Mozík s Andrejem Šustrem z Kunlunu a David Sklenička z Jokeritu Helsinky.

Hynek Zohorna se připojil již nyní i přesto, že se mu před necelými dvěma týdny narodil syn Dominik.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté se připravují s pěti novými hráči

"Váhání žádné velké nebylo, zda přijmout tu pozvánku, i když jsem o tom dost přemýšlel. Když se manželka vrátila z nemocnice domů, ještě jsem se jí pak na to znovu ptal, ale říkala, že to zvládne," řekl Zohorna.

"A zvládá to báječně, takže jsem mohl jet na sraz nároďáku. Tím spíš, že teď to jsou jen ty tři dny kempu. Člověk odjede v pondělí odpoledne a vrátí se ve čtvrtek dopoledne. Jsem rád, že to šlo takhle zvládnout," dodal Zohorna, který se vrátil domů z Chabarovsku už před měsícem.

Minulý týden se národní tým v Praze připravoval od úterka do čtvrtka, tentokrát má přípravu o den delší. Po podvečerním tréninku půjde v úterý i ve středu na led dvakrát a ve čtvrtek se rozloučí po ranní přípravě. V Praze pak bude pokračovat v přípravném kempu i příští týden.

První zápasový test čeká český výběr ve čtvrtek 22. dubna proti Rakousku ve Vídni. Celkem sehraje reprezentace před MS devět utkání.

V Euro Hockey Challenge vedle dvou zápasů s Rakušany nastoupí dvakrát také proti Německu a Slovensku a v Euro Hockey Tour jednou proti Švédsku, Finsku a Rusku. Šampionát v Rize se uskuteční od 21. května do 6. června.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články