Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ještě mi to nedochází, raduje se Frolík po Stanley Cupu

Praha - Michael Frolík prožívá splněný sen a čeká, kdy se z něj probudí. S Chicagem vyhrál Stanleyův pohár a radost mu nepokazila ani výměna do Winnipegu. V týmu Jets se útočník setká s Ondřejem Pavelcem a věří, že dá znovu vzpomenout na své ofenzivní schopnosti.

Frolík se raduje se spoluhráči
zdroj: Getty Images autor: Kirthmon F. Dozier

Titul přinesl Blackhawks výjimečný obrat z 1:2 na 3:2 v samém závěru šestého duelu na ledě Bostonu. "Neskutečné. Moc jsem tomu nevěřil a možná mi to ještě úplně nedochází. Po tom třetím gólu jsme se jen snažili uklidnit, abychom to dohráli, protože jsme věděli, že to není hotové. Byl jsem hrozně rád, že jsem tohle zažil a mohl pohár zvednout nad hlavu," popsal své pocity Frolík, jenž začínal sezonu v Chomutově, ve spodních patrech extraligové tabulky.

"Když jsem tu byl při výluce, nikdo nevěděl, co a jak bude, jestli se vůbec začne. Ani v nejdivočejších a nejšťastnějších snech mě nenapadlo, jak ta sezona skončí. Jako malý kluk o tom pořád sníte, jaká to je nádhera, a najednou to přišlo. Moc dobře si uvědomuju, jaké jsem měl štěstí, že spousta výborných hráčů na Stanley Cup - i třeba hodně těsně - nedosáhla. Že se to prostě už vůbec nemusí opakovat," uvedl Frolík.

Michael Frolík
zdroj: ČTK/AP autor: ANDY KING

Zatímco v Chomutově na něho spoléhali jako na ofenzivního lídra, v Chicagu měl defenzivní úkoly. "Hrál jsem většinou třetí a čtvrtou lajnu a byl hodně využívaný na oslabení, což mi trenéři řekli hned na začátku sezony. Nebylo úplně jednoduché to přijmout, neboť pořád se cítím spíš jako ofenzivní hráč, ale celému týmu to fungovalo, a když vyhráváte, je ta atmosféra hrozně pozitivní."

V play-off byl hodně vidět a připomněl se i po ofenzivní stránce - za 23 zápasů zaznamenal 10 bodů (3+7), totožnou bilanci měl předtím ve 45 duelech základní části. Přesto přišla výměna do Winnipegu, kde je klíčovou oporou mezi tyčemi kamarád Pavelec. "Pocity byly hodně smíšené," podotkl Frolík, jenž má pro příští sezonu plat 2,333.333 dolarů.

I díky zkušenosti z Chicaga věří, že by pro něho mohl reprezentační kouč Alois Hadamczik najít uplatnění v týmu pro olympijský turnaj v Soči. "Koho by olympiáda nezajímala. Snad to dopadne dobře s účastí hráčů NHL. Možná jsem si maličko víc otevřel dveře, když jsem ukázal, že můžu hrát i úplně opačné role. Doufám, že mi to v kariéře jedině pomůže. Hrozně rád bych si v Soči zahrál," řekl Frolík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články