Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

O šéfa Českého hokeje se bude ucházet i Ščerban, je čtvrtým kandidátem

Jména uchazečů o nejvyšší hokejový post pomalu vychází na veřejnost. Bývalý hokejový obránce Bedřich Ščerban potvrdil, že bude příští týden kandidovat na post prezidenta Českého hokeje. Medailista z olympijských her i mistrovství světa, který je v současnosti členem výkonného výboru hokejového svazu, je čtvrtým uchazečem o pozici uvolněnou po rezignaci Tomáše Krále. Ščerban své rozhodnutí potvrdil v rozhovoru pro Deník.

Bedřich Ščerban
zdroj: ČTK autor: Libor Plíhal

"Navrhl mě Kraj Vysočina, kandidaturu jsem přijal. Také z toho důvodu, že již předtím mě oslovily některé kluby, abych tento krok zvážil, protože si myslí, že bych byl vhodný kandidát," uvedl osmapadesátiletý Ščerban, který je v současnosti jednatelem prvoligové Jihlavy a předsedou hokejového krajského výkonného výboru na Vysočině.

Za hlavní úkol v případě zvolení si Ščerban stanovil uklidnění hokejového prostředí. "Současné turbulence v hnutí hokeji neprospívají. Mám na mysli různé přestřelky v novinách a podobně. Dále – nacházíme se v hodně složitém období pro malé kluby. Je potřeba se soustředit na jejich podporu, aby mohly dál fungovat. Čeká je, jako všechny, navyšování cen energií, ať už napřímo, nebo nepřímo třeba v ceně pronájmu stadionů," řekl čtyřnásobný extraligový šampion s tím, že se chce zaměřit i na podporu trenérů, zejména u mládeže.

Svůj záměr usilovat o nahrazení Krále, který vedl hokejový svaz od roku 2008, veřejně potvrdili bývalý brankář a olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek, jeho reprezentační spoluhráč Jiří Šlégr a někdejší trenér národního týmu Alois Hadamczik. Uzávěrka přihlášek byla v pondělí 6. června. Vedení ČSLH jména uchazečů, kteří splní formální podmínky, zveřejní ve středu po jednání výkonného výboru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články