Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Za spolehlivé služby odměna. Kämpf zůstává v Torontu, dostal vylepšenou čtyřletou smlouvu

Po dvou povedených sezonách v klubu z originální šestky zůstane minimálně na další čtyři ročníky. Útočník David Kämpf, jenž se zabydlel v sestavě Toronta na pozici třetího či čtvrtého centra, se domluvil s vedením na nové čtyřleté smlouvě, která mu zaručí celkový příjem 9,6 milionu dolarů (208 milionů korun). Ročně si vydělá v průměru 2,4 milionu dolarů, téměř o milion dolarů více než dosud.

Kämpf působí v Torontu dva roky a má za sebou bodově nejpovedenější sezonu v NHL. V uplynulém ročníku odehrál v základní části všech 82 zápasů (stejně jako loni), v nichž nasbíral sedm gólů a 20 asistencí. V play-off přidal tři přihrávky v 11 utkáních a pomohl slavnému klubu po 19 letech vyhrát sérii ve Stanleyově poháru. Toronto postoupilo přes Tampu Bay do druhého kola, v němž ale vypadlo s pozdějším finalistou Floridou.

Kämpf je oceňován zejména pro svou spolehlivou defenzivní hru, o čemž svědčí také bilance při vstřelených a inkasovaných brankách. Za dvě sezony u Maple Leafs je na +18. Kämpf bývá také první volbou týmu na hru v oslabení.

Před příchodem do Maple Leafs hrál odchovanec Chomutova čtyři roky za Chicago. V NHL má bronzový medailista z loňského mistrovství světa na kontě 399 zápasů, v nichž zaznamenal 35 gólů a 76 asistencí. V play-off nastoupil do 27 utkání s bilancí tři branky a tři přihrávky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články