Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vedení NHL opět prodloužilo karanténu, nyní až do konce dubna

O další dva týdny se jistě prodlouží pauza v NHL. Vedení nejslavnější klubové hokejové ligy prodloužilo povinnou karanténu hokejistů, trenérů a zaměstnanců klubů, která měla skončit 15. dubna, o další dva týdny. Do té doby budou zavřena tréninková centra týmů. Termín pro uvolnění opatření posunuli funkcionáři od zastavení soutěže kvůli koronaviru už potřetí a ani tentokrát nemusí být konečný.

Prázdná aréna Toronta Maple Leafs
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Gunn

Liga se kvůli koronaviru zastavila 12. března. Klubům v té době zbývalo do konce základní části odehrát mezi 11 a 14 zápasy, celkem šlo o 189 duelů. Play-off mělo začít 8. dubna. Nyní ale není jasné, kdy a v jaké podobě se sezona dohraje.

Šéf NHL Gary Bettman začátkem dubna připustil možnost, že se nedohraje základní část. Hlavním důvodem by bylo získat více času na vyřazovací bitvy, aby tak liga měla vítěze Stanley Cupu. Play-off by se mohlo protáhnout až do září. Vedení ligy prověřuje i možnost dohrát sezonu na neutrálních místech a bez diváků.

Počet obětí nemoci COVID-19 v USA překročil hranici 24 tisíc, na koronavirus bylo pozitivně testováno zhruba 588 000 lidí. Největším ohniskem nákazy zůstává New York.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články