Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Tragédie v NHL. Útočník Edmontonu Colby Cave po krvácení do mozku zemřel

Útočník Edmontonu Colby Cave, kterého začátkem týdne postihlo krvácení do mozku, navzdory úterní akutní operaci zemřel. Při ní mu lékaři odstranili koloidní cystu, která tlačila na mozek. Kanadskému hokejistovi bylo 25 let.

Colby Cave
zdroj: USA Today Sports

Cave byl kvůli bolestem hlavy v pondělí přijat do nemocnice v Barrie, odkud ho den nato převezli na kliniku do Toronta, kde se ihned podrobil operaci.

Od té doby ležel v umělém spánku na jednotce intenzivní péče. "Potřebujeme zázrak," napsala po operaci jeho žena Emily na Instagramu.

Dnes však musela oznámit smutnou zprávu. "Já a obě naše rodiny jsme z toho v šoku, ale víme, že náš Colby byl vroucně milován. Námi, svou rodinou, přáteli a celou hokejovou komunitou. Děkujeme všem za modlitby v této těžké chvíli," uvedla v prohlášení.

Kvůli pandemii koronaviru nemohli Caveovi blízcí hokejistu v nemocnici po operaci navštěvovat. "Colby byl výborný spoluhráč se skvělou povahou, obdivovaný a oblíbený všude, kde hrál," napsal v kondolenci edmontonský klub.

"Nebyl draftován, ale neohroženě a neúnavně šel za svým snem v Edmontonu i Bostonu. Byl to svědomitý a pracovitý hráč, kterého obdivovali spoluhráči i trenéři. Ale hlavně to byl milý a velkorysý člověk, kterého měli rádi všichni, kdo ho znali," uvedl komisionář NHL Gary Bettman.

"Byl to báječný hokejista s velkou budoucností, ale ještě lepší člověk," napsal na sociální síti legendární Wayne Gretzky, někdejší hvězda Edmontonu.

"Odpočívej v pokoji. Je to srdcervoucí zpráva. Měl jsem to štěstí, že jsem byl tvůj kamarád a spoluhráč. Měl jsi vždycky dobrou náladu a úsměv. Nezapomenu na tebe," napsal bostonský kanonýr David Pastrňák na Twitteru.

Před přerušením sezony odehrál Cave v NHL za Edmonton 11 zápasů, na farmě v AHL nastoupil ke 44 utkáním v dresu Bakersfieldu.

Celkem měl v NHL v barvách Bostonu, který ho v roce 2015 angažoval jako nedraftovaného hráče, a Edmontonu na kontě 67 zápasů. Do statistik si zapsal devět bodů za čtyři góly a pět asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články