Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Stanley Cup přiveze do Plzně na džípu. Jsem natěšený, bude to výjimečný zážitek, říká Francouz

Nejen hokejoví fanoušci v Plzni by si měli poznamenat datum 22. července. V tento den totiž zavítá Stanley Cup do tamního pivovaru, kde ho představí čerstvý vítěz a brankář Colorada Pavel Francouz. Dvaatřicetiletý gólman chystá oslavy a program pro širokou veřejnost.

"Jsem natěšený, bude to výjimečný zážitek. Pohár chci ukázat rodině a kamarádům, ale pochopitelně také co největšímu počtu fanoušků," uvedl Francouz. S hokejovými příznivci se potká v pátek odpoledne na nádvoří Plzeňského Prazdroje, kde bude od 13 do 16 hodin připraven i doprovodný program.

Fanoušky čekají soutěže v hokejových dovednostech, zóna s herními konzolemi nebo škola čepování piva. "Naším cílem není sterilní slavnost, ale živé odpoledne pro všechny sportovní nadšence. Chceme společně oslavit výjimečný úspěch výjimečného sportovce," uvedl David Trávníček ze společnosti Sport Invest, která Francouze zastupuje a akci organizuje.

Fanoušci budou mít možnost zakoupit si suvenýry s tematikou Stanley Cupu a tradičně bude příležitost se s pohárem vyfotit. "Jsem rád, že slavit s fanoušky budu právě v pivovaru, který k Plzni neodmyslitelně patří. A rád bych pohár na místo dovezl historickým americkým džípem, protože i tento symbol mám s naším městem spojený," dodal Francouz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články