Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Souboj držitelů Stanley Cupu rozjede 13. ledna nový ročník NHL

Nový ročník NHL začne ve středu 13. ledna pěti zápasy včetně duelu mezi držiteli Stanleyova poháru z Tampy Bay a Chicagem. Lightning před zahajovacím utkáním vyvěsí v Amalie Areně transparent připomínající zářijový druhý triumf v historii klubu. Hrát se budou také zápasy Edmonton - Vancouver, Colorado - St. Louis, Philadelphia - Pittsburgh a Toronto - Montreal.

Utkání Chicago - Tampa Bay
zdroj: ZUMA autor: Andrew Nelles

Boston, který měl podle původních plánů před koronavirovou krizí začít ročník v říjnu v Praze proti Nashvillu, odstartuje ve čtvrtek 14. ledna na ledě New Jersey.

Zápas Bruins s nejlepším střelcem soutěže Davidem Pastrňákem i dalšími českými zástupci v O2 areně byl v květnu odložen na neurčito. Stejně jako duely v Evropě se neuskuteční ani Winter Classic mezi Minnesotou a St. Louis a další duely pod širým nebem a bylo zrušeno i Utkání hvězd v Sunrise na Floridě.

Ve zkrácené sezoně sehraje každý celek 56 zápasů místo obvyklých 82. Na programu je celkově 868 utkání místo 1271. Základní část vyvrcholí v sobotu 8. května, kdy se představí 30 z celkových 31 týmů.

Je nám líto, video expirovalo.
Francouz si přeje v nadcházející sezoně NHL co nejvíc chytat

Ze čtyř nově vytvořených divizí postoupí do play-off z každé čtyři nejlepší celky. Hrát v základní části spolu budou týmy jen v rámci divize. V osmičlenných Východní, Centrální a Západní to bude každý s každým sedmkrát a v Severní, kterou tvoří sedmička kanadských celků, to bude devět až desetkrát každý s každým. Play-off začne 11. května a vítěz Stanleyova poháru bude korunován nejpozději v pátek 9. července.

Uzávěrka přestupů byla stanovena na pondělí 12. dubna. Ve středu 21. července se uskuteční rozšiřovací draft, v kterém si bude vybírat hráče nový celek Seattle Kraken. Draft nováčků se bude konat 23. a 24. července a místo konání ještě nebylo stanoveno. Ve středu 28. července začne trh s volnými hráči.

Složení divizí:

Severní divize: Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver, Winnipeg.

Východní divize: Boston, Buffalo, New Jersey, New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia, Pittsburgh, Washington.

Centrální divize: Carolina, Chicago, Columbus, Dallas, Detroit, Florida, Nashville, Tampa Bay.

Západní divize: Anaheim, Arizona, Colorado, Los Angeles, Minnesota, San Jose, St. Louis, Vegas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články