Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME v rychlostní kanoistice 2024

Rangers padli v prvním zápase finále konference na svém ledě s Floridou

Vítězně začali hokejisté Floridy finále Východní konference. Na ledě New York Rangers vyhráli 3:0. Vítěznou branku dal už v první třetině Matthew Tkachuk. Brankář Sergej Bobrovskij pochytal všech 23 střel domácích hokejistů a vychytal první čisté konto v současném play-off. Filip Chytil v dresu Rangers nebodoval.

Hokejisté Floridy Panthers
zdroj: USA TODAY Sports autor: Jim Rassol

"V play-off nemyslíte na nuly a osobní statistiky, jsou tu výhry a prohry. Soustředíte se na jeden zápas a nemyslíte na nic jiného," řekl Bobrovskij, jenž v play-off neinkasoval podruhé v kariéře. "Byl to skvělý zápas ve skvělé atmosféře. O to víc si dnešního vítězství ceníme," dodal ruský gólman.

Florida přestřílela vítěze základní části soutěže 27:23 a i díky větší aktivitě v útočném pásmu se dostala do vedení v sérii. Tkachuk v 17. minutě využil rychlého přechodu do útočného pásma a střelou švihem z hranice kruhu překonal gólmana Igora Šesťorkina.

"Myslím, že s dnešním výkonem můžeme být spokojení. Je spousta věcí, ve kterých se můžeme zlepšit, ale celkově se nám zápas vydařil. Po výhře v play-off si nemůžeme stěžovat," řekl Tkachuk, jenž je ve vyřazovacích bojích s 16 body nejproduktivnějším hráčem Panthers.

Formulář/Objekt
Typ formuláře: YouTube
Video ID: Zyjntrt3TIk

"Je před námi velký cíl, ale snažím se zbytečně nedostávat pod tlak. Body jsou jednou z důležitých součástí mojí hry, ale není to jen o nich. Navíc vím, že to v týmu není jen o mně. Prosadit se dokáže jakákoliv lajna," líčil Tkachuk.

Po bezbrankové druhé třetině se po necelých devíti minutách prosadil Oliver Ekman-Larsson, jeho branku ale po trenérské výzvě rozhodčí odvolali kvůli kontaktu útočníka Ryana Lomberga s gólmanem Igorem Šesťorkinem.

Na druhý gól se tak čekalo až do 57. minuty, kdy nahrávku Cartera Verhaegheho do předbrankového prostoru protečoval za Šesťorkinova záda Alexis Lafreniére. Při risku domácího týmu bez brankáře přidal třetí gól Sam Bennett a Florida tak vykročila za obhajobou konferenčního titulu.

Panthers potvrdili, že jim v play-off nedělá problém hrát mimo svůj stadion. Na ledě soupeře vyhráli pátý ze šesti zápasů a už čtvrtý za sebou. "Jsme rádi, že jsme přidali další vítězství mimo svůj led. Vedeme v sérii 1:0 a jsme přesně v situaci, ve které jsme chtěli být. Myslím, že máme na čem stavět," řekl kapitán Panthers Aleksander Barkov.

Finále Východní konference play-off NHL – 1. zápas:

New York Rangers – Florida 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branky: 17. M. Tkachuk, 57. Verhaeghe, 59. Bennett. Střely na branku: 23:27. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. M. Tkachuk, 3. Verhaeghe (všichni Florida).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články