Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Bude to náročný test, varuje před Švýcarskem Tavares, jenž bude mít v Torontu nového kouče

Kapitán Kanady John Tavares svými výkony potvrzuje, že je na mistrovství světa v Praze pro javorové listy skvělým lídrem mladého týmu. Zkušeného útočníka Toronta Maple Leafs čeká na klubové úrovni nová kapitola, neboť slavný klub NHL povede od příští sezony jiný kouč. Atraktivní duel o čelo skupiny A Švýcarsko – Kanada sledujte na ČT sport Plus od 20:20.

Kapitán Kanady John Tavares a Brandon Hagel
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

Vítěz utkání poskočí do čela pražské skupiny, oba celky ztrácí na zatím vedoucí českou reprezentaci pouhý bod. "Švýcarsko zatím hraje velmi dobře, je to hokejová země. Mají tady několik hráčů z NHL, kteří předvádějí skvělé výkony. Bude to náročný test. Pro nás je důležité připravit se, dát si pozor na jejich přednosti a snažit se zlepšit náš výkon, což bude určitě výzva," uvedl Tavares.

V Bernu si zahrál během výluky NHL v sezoně 2012/2013 i s Romanem Josim, hlavní hvězdou Švýcarů na turnaji. "Užil jsem si tehdy zápasy s ním, ale tady jsme jako soupeři. Na ledě není můj kamarád, bude to bitva. Mám k němu hodně respektu jako k hráči, je jedním z nejlepších obránců v NHL a na světě. Je to hráč, na kterého si musíme dát pozor a co možná nejvíc mu hru ztížit," řekl na konto Josiho.

Toronto sáhlo před nedávnou dobou k výměně trenéra po dalším zklamání v play-off NHL v podobě rychlého vyřazení z bojů o Stanley Cup, když Sheldona Keefea nahradil Craig Berube. "Neznám ho. Spojili jsme se přes zprávu. Jak už jsem říkal dřív, bylo těžké vidět 'Keefera' odcházet, ale je to součást hokeje. Je na nás hráčích, abychom dělali lepší práci. Craig by nám v tom měl pomoct," prohlásil k trenérské šarádě.

Maple Leafs tak končí určitou etapu. "Byl u našeho týmu pět let. Za to, co jsme všechno společně prožili a jak mi pomohl zlepšit mou hru, tak si nakonec vytvoříte velkou důvěru a vzájemný respekt," řekl na adresu Keefea.

Od nového trenéra má Tavares velká očekávání. "Těším se, až s ním budu spolupracovat. Má toho hodně za sebou. (Generální manažer Brad Treliving) se mi také ozval, že je nadšen, že ho přivedl a jak by nám mohl pomoct. Tento proces už započal a těšíme se na něj," dodal Tavares k novému kouči Berubemu.

Tavares se možná o novém trenérovi pobaví také se spoluhráči na turnaji Jordanem Binningtonem a Coltonem Paraykem, kteří pod Berubem v St. Louis v minulosti nastupovali a s nímž dosáhli na nečekaný Stanley Cup před pěti lety, i když na začátku kalendářního roku 2019 byli Blues v tabulce Západní konference poslední.

"Zatím se soustředím na tento turnaj, ale nějaká diskuse asi nastane. Dosáhli s ním mimořádného úspěchu. Ještě předtím, než se s ním (v Torontu) dohodli, byly o tom nějaké spekulace a oni (Binnington a Parayko) zmiňovali, jak si užívali, když pod jeho vedením hráli," tvrdil.

"Těším se, až mě bude trénovat a budu se zlepšovat a jak pomůže našemu týmu dostat se tam, kam se všichni chceme dostat," dodal k ultimátnímu cíli Toronta, které čeká na další Stanley Cup od roku 1967.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články