Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Plekanec znovu bodoval, ale Montreal padl po nájezdech

New York - Útočník Tomáš Plekanec přihrál ve středečním utkání hokejové NHL na jeden gól Montrealu, Canadiens ale prohráli v Pittsburghu 3:4 po samostatných nájezdech. Třiatřicetiletý kladenský odchovanec bodoval ve třetím zápase za sebou a s 16 body za sedm gólů a devět asistencí se vyhoupl na deváté místo ligové produktivity.

Utkání Pittsburgh - Montreal
zdroj: ČTK/AP

Pittsburgh - Montreal 4:3 SN

Penguins šli do vedení už po 13 sekundách hry, kdy se prosadil Pascal Dupuis. Za hosty vyrovnal v 5. minutě v přesilové hře Andrej Markov. Do kabin ale odcházeli veselejší domácí, když se 44 sekund před úvodní sirénou prosadil finský obránce Olli Määttä.

Ve druhé třetině Canadiens skóre otočili dvěma góly na 3:2. Právě tímto výsledkem vyhráli první vzájemný zápas v sezoně v Pittsburghu. Jenže tentokrát se Tučňáci vzmohli na obrat. V 54. minutě vyrovnal Patric Hörnqvist a v penaltovém rozstřelu rozhodli o vítězství bekhendovými blafáky David Perron a Sidney Crosby, zatímco na druhé straně na Marca-Andrého Fleuryho v brance Pittsburghu nevyzráli Alex Galchenyuk ani David Desharnais. Penguins zlomili dlouhou sérii 37 zápasů, které prohráli, pokud museli po 40 minutách dohánět náskok soupeře.

"Otáčet zápasy je hrozně důležité a cenné, zvlášť proti soupeřům, jako je Montreal. Vítězství mě samozřejmě těší. S čím nejsem spokojený, je náš výkon ve druhé třetině, takhle hrát opravdu nemůžeme," konstatoval trenér domácích Mike Johnston, jehož svěřenci v prostřední dvacetiminutovce vystřelili pouze jedinkrát na branku, zatímco Montreal třináctkrát.

"V jednu chvíli jsme vedli na střely 30:15 a měli jsme jasně navrch. Ale musíme si uvědomit, že se proti nám chce každý vytáhnout a my musíme hrát naplno celých šedesát minut, pokud chceme uspět," řekl obránce Montrealu P.K. Subban.

Nepříjemný okamžik zažil v utkání brankář Fleury, kterého v první třetině zasáhl hokejkou pod oko spoluhráč Ben Lovejoy. Gólman Pittsburghu musel na dvě minuty z branky, pak se ale zase vrátil. "Na chvilku jsem se lekl, protože můj otec přišel o oko právě po zásahu hokejkou. Ale naštěstí to není nic vážného, jen to trochu bolí," uvedl Fleury.

Anaheim - Edmonton 3:4 v prodl.

Také v druhém středečním duelu mezi Anaheimem a Edmontonem nepadlo rozhodnutí v základní hrací době. Z vítězství 4:3 v prodloužení se radovali Oilers, když rozhodující gól vstřelil ve druhé minutě nastaveného času Teddy Purcell. Za Anaheim dvakrát skóroval Corey Perry a připsal si jubilejní 300. gól v NHL.

Výsledky:

Anaheim - Edmonton 3:4 v prodl. (1:0, 0:1, 2:2 - 0:1)

Branky: 11. a 47. Perry, 42. Horcoff - 25. Draisaitl, 46. Klefbom, 49. Nugent-Hopkins, 62. Purcell. Střely na branku: 37:27. Diváci: 16 505. Hvězdy zápasu: 1. Purcell (Edmonton), 2. Perry (Anaheim), 3. Nugent-Hopkins (Edmonton).

Pittsburgh - Montreal 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)

Branky: 1. Dupuis, 20. Määttä, 54. Hörnqvist, rozh. nájezd Perron - 5. Markov (Plekanec), 28. Gallagher, 35. Flynn. Střely na branku: 34:38. Diváci: 18 455. Hvězdy zápasu: 1. Crosby, 2. Hörnqvist (oba Pittsburgh), 3. Subban (Montreal).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články