Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Krejčí pomohl asistencí k výhře Bostonu, Mrázek vystřídal otřeseného Howarda

New York - David Krejčí přispěl jednou asistencí k výhře hokejistů Bostonu 2:1 na ledě New York Islanders. Do akce se neplánovaně dostal i Petr Mrázek, který v brance Detroitu vystřídal otřeseného Jimmyho Howarda. Český gólman za jedenáct minut hry neinkasoval, ale s týmem podlehl doma Dallasu 1:4.

David Krejčí v dresu Bostonu
zdroj: ČTK/ZUMA

NY Islanders - Boston 1:2

Krejčího po minulém utkání kritizoval trenér Bostonu Claude Julien za zbytečná vyloučení, která ovlivnila zápas a vedla k prohře v Montrealu. Tentokrát ho nejproduktivnější český hráč v soutěži potěšil, když v přesilovce pět na tři vykouzlil krásný pas, po kterém Ryan Spooner otevřel střelou do odkryté branky skóre.

Druhou trefu Bruins přidal Patrice Bergeron, Islanders už jen gólem Johnnyho Boychuka korigovali na konečných 1:2. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen gólman Bostonu Tuukka Rask, který kryl 36 střel. "Dnes mi to šlo. Cítil jsem se nejlépe za hodně dlouhou dobu. Kéž by se mi takhle dařilo v každém zápase," řekl.

Za úspěchem Bruins stojí i zlepšená hra v oslabení, ve které byli před zápasem nejhorší v lize. Na ledě Islanders ubránili šest ze sedmi přesilovek soupeře, propustili jen tři střely a inkasovali až při nevýhodě dvou mužů v poli. "Hru tří proti pěti ještě budeme muset zlepšit, ale v klasickém oslabení jsme byli mnohem lepší," těšilo trenéra Juliena, který v utkání postrádal zraněného Davida Pastrňáka.

Detroit - Dallas 1:4

Detroitský brankář Howard odstoupil v osmé minutě závěrečné třetiny utkání s Dallasem za stavu 1:2 poté, co inkasoval úder kolenem do hlavy od Jasona Spezzy. Mrázek za něho držel naděje týmu na bodový zisk až do konce, ve kterém Detroit dvakrát inkasoval při hře bez brankáře. V dresu poražených nenastoupil obránce Jakub Kindl, který zůstal mezi náhradníky. Zdravotní stav Howarda není vážný, podle trenéra Jeffa Blashilla se ještě chtěl vrátit na led.

Dallas si připsal v patnáctém utkání dvanáctou výhru a prožívá nejlepší start v klubové historii. Stars, kteří v posledních sedmi sezonách šestkrát chyběli v play-off, dokonce vedou Západní konferenci. "Loni jsme si mysleli, že můžeme každý tým přestřílet. Teď jsme se více zaměřili na hru v obranném pásmu, " komentoval zlepšení útočník Tyler Seguin, který byl před utkáním lídrem produktivity NHL. "Pořád je před námi dlouhá cesta. Na šesté sedmé místo máme náskok jen několik výher," uvedl.

Chicago - Edmonton 4:2

Hokejisté Chicaga porazili Edmonton 4:2 zejména zásluhou Patricka Kanea, který byl u všech branek týmu. Americký útočník zaznamenal gól a tři přihrávky, což ho katapultovalo do čela bodování soutěže. První dvě branky zápasu vsítil v úvodní třetině domácí hráč Artěmij Panarin. Hosté v závěrečné části dvakrát snížili na rozdíl jedné trefy, ale obhájce Stanleyova poháru našel vždy gólovou odpověď.

Trenérovi Chicaga Joelu Quennevilleovi se vyplatil tah opět spojit Kanea s ruskými útočníky Panarinem a Arťomem Anisimovem. Tohle trio vstřelilo všechny branky. "Všichni tři hrajeme velmi podobným stylem. Rozumíme si taky s pukem, umíme ho podržet i zakombinovat," komentoval souhru útoku Kane, jehož bodová exploze přišla tři dny po zrušení stíhání za údajné znásilnění ženy, se kterou se seznámil v nočním klubu.

Výsledky NHL

Detroit - Dallas 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Branky: 20. Nyquist - 8. Sharp, 16. Ničuškin, 59. Seguin, 60. Eakin. Střely na branku: 22:26. Petr Mrázek odchytal za Detroit 11:06 minuty a ze dvou střel neinkasoval. Diváci: 20 027. Hvězdy zápasu: 1. Klingberg (Dallas), 2. Nyquist (Detroit), 3. Jordie Benn (Dallas).

New Jersey - Vancouver 4:3 v prodl. (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)

Branky: 6. Henrique, 17. Cammalleri, 31. Kalinin, 64. Palmieri - 3. Higgins, 32. Edler, 35. Bärtschi. Střely na branku: 28:31. Diváci: 14 896. Hvězdy zápasu: 1. Palmieri, 2. Henrique (oba New Jersey), 3. Brtschi (Vancouver).

NY Islanders - Boston 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky: 54. Boychuk - 13. Spooner (Krejčí), 35. Bergeron. Střely na branku: 37:27. Diváci: 13 197. Hvězdy zápasu: 1. Rask, 2. Marchand (oba Boston), 3. Boychuk (NY Islanders).

Chicago - Edmonton 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)

Branky: 1. a 18. Panarin, 54. P. Kane, 60. Anisimov - 43. Eberle, 59. Sekera. Střely na branku: 28:36. Diváci: 21 611. Hvězdy zápasu: 1. Panarin, 2. P. Kane, 3. Crawford (všichni Chicago).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články