Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Plekanec se vrací do Montrealu. Polák jde do Dallasu a Mrázek do Caroliny

Návrat domů. Tak by se dal označit příchod Tomáše Plekance do Montrealu. Zkušený útočník se dohodl s vedením Canadiens na nové roční smlouvě a s bonusy by si mohl vydělat až 3,5 milionu dolarů. Bude tak mít možnost překonat tisícovku utkání v NHL a zároveň 1000 zápasů v dresu legendárních "Habs". V Torontu nebude pokračovat ani Roman Polák, který zvolil jako novou destinaci Dallas. Defenzivní obránce by měl se Stars podepsat roční kontrakt.

Tomáš Plekanec
zdroj: Reuters

Plekanec strávil v Montrealu celou svou kariéru v NHL až do konce února, kdy jej získalo Toronto. Kladenskému odchovanci chybějí v zámořské lize jen dva zápasy do magické tisícovky a netajil se tím, že by ji rád překonal v dresu Canadiens.

Dosud se to povedlo Jaromíru Jágrovi (1733 zápasů), Romanu Hamrlíkovi (1395), Robertu Holíkovi (1314), Radku Dvořákovi (1260), Patriku Eliášovi (1240), Václavu Prospalovi (1108), Radimu Vrbatovi (1057), Petru Svobodovi (1028), Milanu Hejdukovi (1020) a Petru Sýkorovi (1017).

"Strašně bych se chtěl vrátit do Montrealu. To je moje priorita. Je to můj domov. Probírali jsme tuhle variantu, když jsem byl v únoru vyměněný (do Toronta)," řekl Plekanec před měsícem rozhlasové stanici TSN Radio Montreal 690.

"Vrací se k nám hráč, kterého velmi dobře známe. On sám chce hrát za Montreal... Je to velký profesionál a má opravdu velký respekt u spoluhráčů," řekl generální manažer Montrealu Marc Bergevin.

Obránce Polák mění Toronto za Dallas

Polákovi vypršela smlouva s Torontem, v jehož dresu se v říjnu dokázal vrátit do zámořské ligy po vážné zlomenině nohy z loňského dubna. Na jaře byl nominován na Mastertonovu trofej, která se v NHL uděluje za vytrvalost, sportovního ducha a oddanost hokeji, ale nakonec ji nezískal.

V minulých týdnech Polák jednal s Vítkovicemi a Třincem, ale zdůrazňoval, že prioritou je pro něj stále NHL. V nejlepší hokejové soutěži na světě působí od roku 2006, hrál také za St. Louis a San Jose.

Mrázek našel angažmá, chytat bude v Carolině

Brankář Petr Mrázek bude po odchodu z Philadelphie chytat za Carolinu. S Hurricanes uzavřel šestadvacetiletý odchovanec Vítkovic jako nechráněný volný hráč roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů. Bývalý gólman Detroitu si vyzkouší ve své kariéře v NHL třetí působiště.

"Jsem rád, že se moje budoucnost vyřešila rychle a zrovna takhle. Zajímalo mě jen sportovní kritérium. Cítím, že v týmu Hurricanes dostanu šanci zabojovat o pozici jedničky a tuhle výzvu chci využít naplno," uvedl Mrázek.

Mrázek se stal nechráněným volným hráčem poté, co mu Flyers nepředložili kvalifikační nabídku na nový kontrakt. Dosavadní dvouletou smlouvu měl na osm milionů dolarů. Do Philadelphie přišel 20. února z Detroitu v době, kdy byli zranění Brian Elliott a Michal Neuvirth. Ti v klubu ale pokračují.

Předtím v Detroitu, který jej draftoval v roce 2010 v pátém kole na 141. pozici, bojoval v posledních sezonách o post jedničky s Jimmym Howardem se střídavými úspěchy. Red Wings nakonec vsadili na čtyřiatřicetiletého Američana.

V Carolině bude bojovat o pozici v brankovišti se Scottem Darlingem, který má ještě na příští tři sezony kontrakt s příjmem 4,15 milionu dolarů. Tým naopak opustil Cam Ward, který jako volný hráč podepsal roční smlouvu na tři miliony dolarů s Chicagem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články