Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Stanley Cup má v Česku přistát 10. července, Vrána a Kempný řeší program

Nejslavnější hokejová trofej světa po třech letech opět míří do Česka. Stanley Cup má přiletět 10. července a dva dny si jej tu budou užívat obránce Michal Kempný a útočník Jakub Vrána, kteří pomohli Washingtonu Capitals k triumfu v NHL.

Michal Kempný se raduje ze zisku Stanley Cupu
zdroj: ČTK/AP/Ross D. Franklin

Trofej tu byla naposledy v roce 2015, kdy ji v rodné Vlašimi ukázal fanouškům obránce Michal Rozsíval, který podruhé v kariéře triumfoval s Chicagem.  

"Stanleyův pohár by tu měl být 10. a 11. července. S klukama dáváme dohromady program oslav a nějak ho teď finalizujeme, jak to skloubíme dohromady," řekl Aleš Volek ze společnosti Alvo sports management, která zastupuje oba hokejisty.  

Sedmadvacetiletý Kempný plánuje vzít Stanleyův pohár jak do rodného Hodonína, tak do Brna, kde strávil podstatnou část kariéry. "Viděli jsme se teď s Kubou po dlouhé době, co jsme se rozprchli po sezoně. Ještě nevím, jestli budeme dělat oslavy každý zvlášť, nebo společně. Sedneme si na to a probereme to," řekl Kempný.  

Přesné plány oslav ještě dají dohromady. "Určitě bych chtěl ukázat pohár v Hodoníně, kde jsem se narodil. A také v Brně, kde jsem byl sedm let," dodal Kempný.  

Rodák z Prahy a odchovanec Letňan Vrána bude slavit v Praze. "Vezmu Stanley Cup do Letňan na hokejový stadion. A taky na hřbitov, protože mi během sezony umřela babička. Mám i pár dalších míst, ještě mám pár dní čas si to promyslet," řekl dvaadvacetiletý Vrána.

V týmu Capitals byl i obránce Jakub Jeřábek, ten ale neodehrál dostatečný počet utkání na to, aby byl mezi držitele trofeje zařazen. Zatím není jasné, zda se do oslav v Česku zapojí také. "S Kubou si píšeme. Teď jsme každý s rodinou. Máme pár dní čas to probrat," dodal Vrána.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články