Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Palát: Největší sen je vzít Stanley Cup domů a ukázat ho lidem

Koncem září vyhrál Ondřej Palát s hokejisty Tampy Bay včetně Jana Rutty vytoužený Stanley Cup. Lightning v šestém duelu finále play-off NHL zdolali Dallas 2:0. Sezona byla samozřejmě notně poznamenána koronavirem a nejinak to bude i u té nadcházející. Paláta mrzí, že pohár nemohl vzít do Česka.

Ondřej Palát se raduje se Stanleyho pohárem
zdroj: ČTK/AP/Jason Franson

Palát si s rodinou užil americké Vánoce. "Američani a speciálně na Floridě je hodně žerou. Všude jsou světýlka na stromech a Santa Clausové, lidi to mají hodně rádi. Dcera to už vnímá, je to super, je s ní velká sranda."

Za sebou má náročnou sezonu, která sice skončila ziskem Stanley Cupu, ale za cenu koronavirové bubliny a všemožných dalších omezení.

"Bublina nebyla úplně nejlehčí, rodina mi chyběla, denně jsme si volali. Hotel v bublině byl jinak super, v Torontu to utíkalo rychle, pak jsme se přesunuli do Edmontonu, tam už tolik možností nebylo, měli jsme jen malý plácek před hotelem, dali si kafe, bylo trochu zima, už to nebylo ono, ale měli jsme výbornou partu," vzpomíná Palát.

Je nám líto, video expirovalo.
Ondřej Palát 2020

V předchozí sezoně skončila Tampa zkraje na hokejkách Columbusu, což bylo tehdy obrovské překvapení.

"Na Columbus jsme mysleli hodně, celou sezonu se to vytahovalo, někteří kluci z toho byli už unavení. Myslím, že jsme si z té porážky vzali hodně věcí, ať už v herním stylu, v defenzivě. Teď jsme hráli líp, získali jsme super hráče, náš manažer udělal pár super tradů. Hráli jsme dobře z obrany," myslí si Palát.

Je rád, že celý tým byl poskládán skvěle, všechno si sedlo, jak mělo, např. lajna s Kučerovem.

"V play-off nám to sedlo a dávali jsme góly. Čím víc se hraje, tím víc se cítí, to řekne asi každý hokejista. Tým byl fakt sestaven dobře, věřili jsme si do finále s Dallasem, i když to byl těžký soupeř, ale jsem moc rád, že jsme to zvládli."

Ondřej Palát se Stanley Cupem
zdroj: USA Today Sports autor: Perry Nelson

Chleba se podle něj začal lámat např. v momentě, kdy po půl roce absentování nastoupil Steven Stamkos. "Dal gól a pak se zase zranil a byl s námi na střídačce," připomíná Palát.

Celý boj o Stanley Cup se odehrával bez diváků a Palát by podle svých slov lhal, kdyby to nevnímal.

"V předkole jsme si na to zvykali, play-off bylo v pohodě, dali tam zvuky, plachty, nevnímali jsme to. Ale potom, co se z kluků stala taková rodina, bylo to něco takového speciálního, bych řekl."

Ondřej Palát z Tampy Bay
zdroj: Reuters autor: Perry Nelson

Do Česka ale se Stanleyovým pohárem nezavítal. "To je největší sen to vzít domů, ukázat lidem, aby se mohli vyfotit, udělal bych akci s rodinou a přáteli."

Start nové sezony nevidí na 13. ledna, jak je oficiálně v plánu, ale později. 

"Vypadá to tak, že se nějak na datu domluvili. Pořád je ale hodně věcí nedořešeno, já to 13. ledna úplně nevidím, i když by to bylo super. Já to vidím na začátek února. A další sezona začne podle normálního kalendáře."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články