Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mrázek vychytal vítězství na ledě Washingtonu, Pastrňák a Zacha asistovali

Brankář Petr Mrázek v NHL pomohl Torontu třiceti zásahy k výhře 5:3 nad Washingtonem. Na začátku druhé části za stavu 1:3 z pohledu Capitals se do branky dostal také Vítek Vaněček, jenž ve zbytku utkání inkasoval jedinou branku ze sedmnácti střel. Útočník Pavel Zacha jednou asistoval u vítězství New Jersey 7:2 nad Vancouverem. Útočník David Pastrňák přispěl dvěma asistencemi k vysoké výhře hokejistů Bostonu 7:0 nad Los Angeles, zaznamenal 53. bod v sezoně a potvrdil pozici nejproduktivnějšího Čecha v soutěži.

Marner chválí Mrázka
zdroj: ČTK/AP

Toronto na ledě Washingtonu ovládlo konec prvního dějství. Maple Leafs v posledních dvou minutách vstřelili dvě branky a odskočili na 3:1. Po gólech Williama Nylandera a Justina Holla přenechal brankář Ilja Samsonov po přestávce místo Vaněčkovi, který od začátku února kvůli nespecifikovanému zranění nechytal.

S českým brankářem se Capitals dostali zpět do hry a zásluhou dvou tref Toma Wilsona vyrovnali. Konec zápasu ale patřil Maple Leafs, o jejichž výhře v 57. minutě rozhodl Rasmus Sandin, který jako jediný prostřelil Vaněčka. Minutu před koncem zpečetil výhru hostů gólem do prázdné branky Pierre Engvall.

Povedený zápas odchytal také Mrázek, jenž naskočil do třetího utkání za sebou a získal třetí vítězství. Proti Minnesotě odchytal celý zápas a slavil výhru 3:1, s Detroitem nastoupil na posledních 15 minut a v divoké přestřelce (10:7) dovedl tým ke dvěma bodům. V duelu s Washingtonem ostravský rodák za šedesát minut kryl 30 střel a vychytal devátou výhru v sezoně.

"Dnes jsem se v brance cítil dobře. Od začátku jsem byl docela v permanenci, což mi pomohlo dostat se do zápasu. Dost mi to ulehčili i kluci v poli, protože dokázali čistit prostor před brankou a já viděl skoro každý puk. Celkově jsme odvedli dobrý výkon," pochvaloval si Mrázek.

S výkonem českého brankáře byl spokojený i trenér Sheldon Keefe. "Petr byl dnes opravdu spolehlivý. Předvedl několik výborných zákroků a dokázal eliminovat velkou přednost Washingtonu, střely bez přípravy."

Toronto, v jehož sestavě kvůli zranění chyběl Ondřej Kaše, se díky třetí výhře za sebou bodově dotáhlo ve Východní konferenci na třetí Tampu Bay a Pittsburgh. Washington doma prohrál pošesté za sebou a je osmý.

New Jersey na vlastním ledě porazilo Vancouver vysoko 7:2 a ukončilo nelichotivou sérii pěti domácích proher. Devils o své výhře rozhodli již v první třetině, kterou ovládli 3:0.

Ve druhé části přidali další tři branky a odskočili Canucks už na 6:2. Šestou branku připravil pro Jespera Bratta Pavel Zacha, který získal svůj 25. bod v sezoně.

Hlavním strůjcem vítězství Bostonu byl Jake DeBrusk, který vstřelil úvodní tři branky zápasu a připsal si první hattrick v NHL. Po DeBruskově představení se dvakrát v roli nahrávače prosadil Pastrňák. Nejprve jeho přesilovkovou střelu tečoval za záda Jonathana Quicka Patrice Bergeron a o minutu později havířovský rodák vyslal do přečíslení skórujícího Taylora Halla.

Pastrňák natáhl svoji bodovou sérii na pět zápasů, během ní zaznamenal čtyři góly a stejný počet asistencí. S celkovou bilancí 28+25 vede produktivitu českých hokejistů, na druhého Tomáše Hertla má jedenáctibodový náskok.

Výsledky:

New Jersey - Vancouver 7:2 (3:0, 3:2, 1:0)

Branky: 10. J. Hughes, 16. Šarangovič, 18. Mercer, 24. J. Boqvist, 26. Graves, 27. Bratt (Zacha), 52. D. Hamilton – 22. Podkolzin, 29. Pearson. Střely na branku: 33:38. Diváci: 11 693. Hvězdy zápasu: 1. J. Hughes, 2. Šarangovič, 3. Mercer (všichni New Jersey).

Washington - Toronto 3:5 (1:3, 1:0, 1:2)

Branky: 31. a 42. T. Wilson, 17. Sheary – 3. Bunting, 19. W. Nylander, 20. Holl, 57. R. Sandin, 59. Engvall. Střely na branku: 33:28. Diváci: 18 573. Hvězdy zápasu: 1. Holl, 2. Marner (oba Toronto), 3. T. Wilson (Washington). Vítek Vaněček za Washington odchytal 38 minut a 43 sekund, inkasoval jednu branku ze 17 střel a úspěšnost zásahů měl 94,1 procenta. Petr Mrázek odchytal za Toronto celý zápas, inkasoval tři branky z 33 střel a úspěšnost zákroků měl 90,9 procenta.

Los Angeles - Boston 0:7 (0:2, 0:3, 0:2)

Branky: 2., 14. a 21. DeBrusk, 51. a 54. Haula, 32. Bergeron (Pastrňák), 33. T. Hall (Pastrňák). Střely na branku: 34:32. Diváci: 16 067. Hvězdy zápasu: 1. DeBrusk, 2. Bergeron, 3. Swayman (všichni Boston).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články