Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kubalík přihrával a pomohl Chicagu porazit Dallas, Faksova asistence poražené nespasila

Přihrávkou na jeden ze čtyř gólů, kterými hokejisté Chicaga porazili Dallas, připspěl k úspěchu svého týmu v NHL český útočník Dominik Kubalík. Porážku Dallasu 2:4 už je mírnil asistencí Radek Faksa, který bodoval po osmi zápasech. Ve druhém nočním zápase Calgary porazilo na svém ledě Ottawu jasně 6:1.

Dominuk Kubalík a Jamie Oleksiak
zdroj: ČTK/AP autor: Nam Y. Huh

Chicago položilo základ k úspěchu v úvodní třetině, kterou vyhrálo 3:1. Při druhém gólu poslal Kubalík do úniku Brandona Hagela, který vrátil týmu vedení. Další branka padla na začátku třetí třetiny, v níž Mark Pysyk dorazil Faksovu střelu a snížil. Poslední slovo měl Alex DeBrincat, jenž v 57. minutě vstřelil svůj druhý gól v utkání. Hlavním hrdinou byl vyhlášen gólman Kevin Lankinen, který kryl 37 z 39 střel.

Podle trenéra Dallasu Ricka Bownesse se do výkonu jeho svěřenců v první třetině promítlo zklamání z vyřazení z boje o play-off. Poslední postupové místo si zajistil v Centrální divizi o den dříve Nashville výhrou nad Carolinou.

"Kluci byli ráno dost skleslí. Není to příjemný pocit, když se probudíte a víte, že po tom všem, čím jste si prošli, si nezahrajete play-off," řekl Bowness. "Všem kvůli tomu scházela energie, což bylo na začátku utkání patrné. Až od stavu 1:3 kluci zabojovali. Odehráli velmi dobrou druhou třetinu a vytvořili si dost šancí, aby se vrátili do zápasu. Lankinen ale vytáhl skvěle zákroky," dodal.

Dallas se v předchozí sezoně dostal až do finále Stanleyova poháru, ale v tomto ročníku ho sužovala zranění. Také musel kvůli nákaze koronavirem do izolace, čímž se mu nahustil zápasový program. "Na papíře máme silný tým, a pokud bychom zůstali zdraví, bojujeme s ostatními o první místo v divizi. O tom jsem přesvědčen. I proto jsme obrovsky zklamaní, že nám končí sezona už tak brzy. Ale jsou věci, které nemůžete ovlivnit," doplnil Bowness.

Oba týmy se střetnou ještě jednou, poté jim skončí základní část. Čeští reprezentační trenéři počítají pro mistrovství světa s Kubalíkem i Davidem Kämpfem. Faksa účast odmítl, protože očekává narození potomka.

Calgary vedlo už v polovině zápasu 4:0. Hlavními strůjci výhry byli Johnny Gaudreau s Matthewem Tkachukem, kteří shodně vstřelili gól a na další dva přihráli. "Hráli jako v play-off," řekl kouč Ottawy D.J. Smith o výkonu soupeře. "Nedali nám ani trochu místa. Věděli, že si nemůžou dovolit ztratit ani jeden bod a podle toho jejich hra vypadala. Vlétli na nás, navíc jsme hráli na rozdíl od nich druhý zápas ve dvou dnech. Hráli skvěle," uznal.

Flames si výhrou udrželi teoretickou naději na postup do play-off. Musí ale zvítězit ve všech čtyřech zápasech základní části nad Vancouverem. Zároveň potřebují, aby Montreal nebodoval v dvojutkání s Edmontonem, se kterým Calgary svádí bitvy o Albertu a jsou velkými rivaly.

"Dostali jsme se do hrozné situace. Musíme vyhrávat a modlit se. To je vše, co můžeme dělat. Nikdy by mě nenapadlo, že budu fandit Edmontonu, ale potřebujeme, aby oba zápasy vyhráli v základní hrací době," uvedl Tkachuk.

Výsledky NHL:

Chicago - Dallas 4:2 (3:1, 0:0, 1:1)
Branky: 19. a 57. DeBrincat, 7. Entwistle, 11. Hagel (Kubalík) - 10. Gurjanov, 43. Pysyk (Faksa). Střely na branku: 25:39. Diváci: 3820 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Lankinen, 2. DeBrincat, 3. Entwistle (všichni Chicago).

Calgary - Ottawa 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Branky: 11. J. Gaudreau, 21. Backlund, 25. M. Tkachuk, 31. Michael Stone, 47. Dube, 54. Giordano - 32. Norris. Střely na branku: 36:20. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. J. Gaudreau, 2. M. Tkachuk, 3. Giordano (všichni Calgary).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články