Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kempný chce zůstat ve Washingtonu, Vrána pomýšlí na obhajobu

Nachází se v odlišných pozicích, cíl ale mají stejný. Šampioni z Washingtonu Michal Kempný s Jakubem Vránou chtějí pokračovat v úspěšně započaté práci u Capitals, zda ale oba zůstanou spoluhráči, ještě nevědí. Sedmadvacetiletý Kempný se stane 1. července nechráněným volným hráčem, a tak si může vybírat z nabídek všech klubů. Tým z hlavního města USA ale touží udržet spolehlivého obránce v mistrovském kádru.

Michal Kempný (vlevo) a Jakub Vrána
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Člověk to samozřejmě má v hlavě a momentálně se to všechno řeší. Mám agenty, ať už tady v Česku, nebo v Americe, kteří na tom pracují. Ještě je na to nějaký čas a doufám, že se to dobere k závěru, kdy budou všechny strany spokojené," řekl Kempný.

Washington před pár dny udělal důležitý krok k udržení opor včetně Kempného, který dohrával sezonu ve finále play-off v první obranné dvojici po boku Johna Carlsona. Generální manažer Capitals sáhl k výměně dvou hráčů, přesto není jasné, zda Kempný zůstane.

"Pokud bych měl mluvit za sebe, já nechci měnit něco, co fungovalo. Kdyby byla možnost, hrozně rád tam zůstanu. Určitě si vyslechneme i další nabídky a pak se rozhodnu," prohlásil Kempný.

Je nám líto, video expirovalo.
Kempný s Vránou si užili oslavy s Washingtonem

Díky výborným výkonům ve Washingtonu je o něj mezi kluby zájem. "Pozoruji, že těch týmů je najednou víc. Já si pak sednu s agentem, vyhodnotíme si to a vyberu to nejlepší. Snažil jsem se pro sebe získat nějakou pozici na vyjednávání. Určitě se to otočilo, že cena trochu stoupla. Za to jsem vděčný," řekl Kempný.

Washington pomohl Kempnému v kariéře

"Všechno mají na starosti moji agenti. Ví, co dělají, a já jim naprosto důvěřuji. Určitě můžu říct, že mi bude v září 28 let a ta smlouva musí odpovídat," dodal rodák z Hodonína. Přesun do Washingtonu pro něj byl darem z nebes, v Chicagu mu totiž nedůvěřoval trenér.

"Bylo těžké hrát v Chicagu pod někým, kdo vám nevěří. Moje hra tam byla strašně jednoduchá, nic moc velkého jsem si nedovolil. Kdybych udělal chybu, druhý zápas nehraju. Ve Washingtonu jsem důvěru dostal a moc mi to pomohlo v kariéře," řekl Kempný.

"Pro mě to bylo vysvobození, neviděl jsem v Chicagu žádnou budoucnost. Kluci mě přijali fakt dobře a měli jsme ve Washingtonu výbornou partu. Otočilo se mi to o 180 stupňů," dodal.

Oslavy Stanley Cupu po finálové výhře nad Vegas a pak i ve Washingtonu pro něj byly životním zážitkem. "Když byl zápas u konce, tak jsme naskákali na led, objímáte se, pláčete a všechno možné. Když jsem zvedl pohár nad hlavu, tak se mi promítlo hlavou, co mě tam dovedlo," líčil Kempný. "Měli jsme hned po zápase party ve Vegas, ve Washingtonu jsme prošli pár barů," dodal.

Stejně jako ostatní ho zaskočil konec trenéra Barryho Trotze. "Byl to šok hlavně pro fanoušky a lidi ve Washingtonu. Určitě ale má klub za něj nějakou plnohodnotnou náhradu. Někoho, kdo tým povede dobře," mínil Kempný.

"U mě je důležité, že jsem měl hlavně důvěru trenéra obránců. Víceméně od doby, kdy jsem přišel, mi dal takový plán. Záměr, se kterým se mnou chtěl pracovat. To se povedlo splnit do puntíku. Důležité je, že on tam zůstane," dodal.

Ilustrační foto

Vrána věří v obhajobu, bere to jako motivaci

Starosti s angažováním nového trenéra neřeší ani Jakub Vrána. Je přesvědčen, že Washington má na to, aby obhájil i bez Trotze. "Věřím, že mužstvo na obhajobu máme. Tím víc mě to motivuje vyhrát znovu a co nejlíp se připravit na další sezonu. Všichni jsme se tam semknuli, jsme jedna rodina a určitě máme šanci to zopakovat," dodal.

"Já jsem s Barrym prožil hodně chvil, párkrát mě poslal na farmu, ale pak mi dal i šanci. Myslím si, že měl v týmu krásné chvilky. Taky na to čekal dlouho a povedlo se mu to. S tou partou, co máme, nebude těžké přijmout jiného trenéra," doplnil Vrána.

Triumf s Washingtonem označil dvaadvacetiletý křídelní útočník za nejkrásnější pocit v životě a jako památku na něj si nechal vytetovat spolu s několika spoluhráči na předloktí obrázek Stanley Cupu a znak Capitals.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články