Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hokejisty Tampy déšť nezastavil, s fanoušky slavili Stanley Cup na lodích

Hokejisté Tampy Bay si už podruhé za necelých deset měsíců užili oslavy zisku Stanleyova poháru. A radost jim nezkazil ani hustý déšť. Hráči Lightning, mezi kterými byli také Ondřej Palát a Jan Rutta, stejně jako po předchozím triumfu projeli městem na lodích po řece Hillsborough.

Hokejisté Tampy slaví zisk Stanley Cupu
zdroj: ČTK/AP

"Moc mě těší, že se můžu o radost podělit se všemi lidmi v Tampě a se svou rodinou," uvedl majitel Lightning Jeff Vinik pro NHL.com. "Můj terapeut mi řekl, že si mám užívat každou chvilku. A tuhle chvíli si můžeme užít všichni společně. Je to nádherné. Stejně jako loni," dodal.

Tampa obhájila Stanleyův pohár po výhře 4:1 nad Montrealem. Oslavy na řece i přes nepřízeň počasí sledovaly tisíce fanoušků, hráči s rodinnými příslušníky si předávali pohár mezi sebou. Vše řídil útočník Alex Killorn, který na závěr s ruskou hvězdou Nikitou Kučerovem s pohárem předvedl divokou jízdu na vodním skútru mezi plavidly.

POSLECHNĚTE SI Hokej fokus podcast o šampionech z Tampy (dostupné i na Spotify):

Triumf si užíval i útočník Pat Maroon, jenž ovládl play-off NHL potřetí za sebou. "Letos to bylo určitě nejtěžší. Sezona s 56 zápasy. To, jak jsme bojovali. Jak jsme se popasovali s překážkami. Zraněními. Bylo to opravdu úchvatné," radoval se třiatřicetiletý Američan, jenž do Tampy přišel před dvěma lety ze St. Louis.

"Proto máme lídry, jako jsou Ryan McDonagh, Steven Stamkos, Victor Hedman, Alex Killorn a Nikita Kučerov. To oni tlačí celou partu dopředu. To oni řídí tenhle autobus," řekl Maroon.

Už po čtvrté výhře ve finále zkušený útočník prohlásil, že věří, že dostane na soukromou oslavu pohár netradičně na dva dny za sebou. Nyní ale čeká Stanley Cup nečekaná oprava, hráči Tampy jej totiž při oslavách viditelně poničili a hokejový grál musí do "servisu".

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Tampy slavili zisk Stanley Cupu na lodích
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články