Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

Faksa asistoval u demolice Minnesoty, MacKinnon bodoval i ve 23. domácím utkání

Osmý bod v sezoně NHL zapsal český útočník Radek Faksa, když asistoval u vysokého vítězství Dallasu 7:2 nad Minnesotou. Hokejisté Stars se radovali podruhé v řadě a v tabulce Západní konference se posunuli na čtvrté místo. Colorado zdolalo Vegas 3:0 a pod výsledek se opět podepsal Nathan MacKinnon. Zaznamenal jednu finální přihrávku a natáhl svou domácí bodovou šňůru na 23 střetnutí. K lepšímu výsledku Golden Knights nepomohlo ani 32 zákroků brankáře Jiřího Patery.

Nathan MacKinnon oslavuje se spoluhráči z Colorada gól v NHL
zdroj: REUTERS

Dallas – Minnesota 7:2

Vysoká výhra Dallasu se rodila postupně. V první třetině se hokejisté Stars prosadili jedinkrát, když skóre v čase 16:45 otevřel Joe Pavelski. Druhá dvacetiminutovka už ale nabídla jednoznačnou střeleckou převahu domácích, která vyústila v navýšení vedení na 3:0. Dallas zasypal debutujícího brankáře Jespera Wallstedta 16 ranami, z nichž se ujaly pokusy Matta Duchenea a Roopeho Hintze.

Wallstedt si premiéru v NHL odbyl necelé dva měsíce po 21. narozeninách a stal se nejmladším gólmanem v historii Wild. Zároveň je nejmladším brankářem, který zasáhl do aktuálního ligového ročníku. "Byl jsem nervózní a minimálně v úvodu zápasu to můj výkon ovlivnilo. Puky ze mě vypadávaly a necítil jsem se příliš jistě. Pak se to zlepšilo, ale týmu jsem stejně moc nepomohl. Myslím, že jsem mohl předvést pár lepších zákroků a udržet tým ve hře," líčil švédský mladík.

Do závěrečného dějství vstoupila lépe Minnesota, které zásluhou Matthewa Boldyho snížila na 1:3, zbytek třetiny nicméně opět patřil domácím. Dallas skóroval čtyřikrát a došel si pro pohodlné vítězství 7:2.

Pátou trefu Stars připravil Faksa, jenž zavezl puk do útočného pásma a vyzval k přesnému zásahu Nilse Lundkvista. Třiadvacetiletý bek se prosadil poprvé v sezoně a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. "Je to hezký pocit. Čekal jsem docela dlouho, ale lepší dát gól teď než nikdy," uvedl Lundkvist.

Philadelphia – Montreal 3:2 po samostatných nájezdech 

Philadelphia na domácím ledě ve 12. minutě prohrávala 0:2, nepříznivé skóre ale dokázala otočit. Ještě v první dvacetiminutovce snížil Owen Tippet a ve druhém dějství vyrovnal v přesilovce Morgan Frost. Na jeho brance se asistencí podílel obránce Jamie Drysdale, jenž do Philadelphie přišel v pondělí z Anaheimu v rámci sledované výměny za Cuttera Gauthiera.

"Zahrál výborně. Je velmi pohyblivý a má skvělé ofenzivní myšlení. Krásně vidí hru, což prokázal před druhým gólem, kdy Frostymu (Frostovi) předložil skvělou nahrávku," pochválil jednadvacetiletého obránce Sean Couturier.

Ve třetí třetině ani v prodloužení gól nepadl a o vítězi musely rozhodnout nájezdy. V těch obrat Flyers pečetili jediný úspěšný střelec Sean Couturier společně se stoprocentním brankářem Samuelem Erssonem.

"Lepší premiéru v novém dresu bych si nedokázal představit. Byl to zajímavý zápas před skvělými fanoušky, navíc korunovaný výhrou. Prostě skvělý večer," uvedl Drysdale, jenž při debutu v dresu Flyers naskočil v prvním obranném páru a odehrál téměř 20 minut.

Colorado – Vegas 3:0 

Colorado zdolalo Vegas 3:0 a pojistilo si třetí místo v Západní konferenci. MacKinnon díky asistenci natáhl svou domácí bodovou šňůru na 23 utkání, čímž vyrovnal klubový rekord Joea Sakica. Pětadvaceti zákroky a čistým kontem pomohl Avalanche k vítězství nad úřadujícími šampiony brankář Alexandr Georgijev.

Patera v brance Golden Knights zlikvidoval 32 střel a při čtvrtém startu v sezoně měl poprvé úspěšnost zákroků nad 91 procent.

NHL:

Philadelphia – Montreal 3:2 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky:
16. Tippett, 29. Frost, rozhodující sam. nájezd Couturier – 2. Monahan, 12. Savard. Střely na branku: 39:19. Diváci: 18 238. Hvězdy zápasu: 1. Couturier, 2. Frost (oba Philadelphia), 3. Primeau (Montreal).

Dallas – Minnesota 7:2 (1:0, 2:0, 4:2)
Branky:
17. Pavelski, 25. Duchene, 35. Hintz, 49. J. Robertson, 50. Lundkvist (Faksa), 57. Seguin, 59. Steel – 45. Boldy, 52. Hartman. Střely na branku: 34:23. Diváci: 18 532. Hvězdy zápasu: 1. Lundkvist, 2. Lindell, 3. Marchment (všichni Dallas).

Colorado – Vegas 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky:
20. a 32. Ničuškin, 50. L. O'Connor. Střely na branku: 35:25. Diváci: 18 039. Hvězdy zápasu: 1. Georgijev, 2. Ničuškin, 3. Rantanen (všichni Colorado).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články