Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Edmonton přece jen přivedl problematického Kanea. Zmátoří se tým okolo McDavida?

Evander Kane dostal v NHL další šanci. Po předčasném konci v San Jose se bývalý útočník Sharks kvůli svým minulým prohřeškům dohodl na jednoletém kontraktu s Edmontonem Oilers. Třicetiletý hráč uzavře podle zámořských médií smlouvu s minimální mzdou na 750 000 dolarů.

Podpis kontraktu závisel na výsledku vyšetřování Kanea kvůli údajnému porušení opatření proti covidu-19. Vyšetřování NHL ve čtvrtek uzavřela kvůli nedostatku důkazů a hráče nijak trestat nebude. V říjnu Kane dostal zákaz startu v 21 zápasech za falšování dokladů o očkování.

Sharks ho poté poslali do svého farmářského týmu. V prosinci Kane údajně po pozitivním testu na koronavirus odcestoval z Kalifornie do svého domu ve Vancouveru, čímž by porušil pravidla AHL. Vedení San Jose pak hráče nabídlo ostatním klubům NHL a následně mu vypovědělo smlouvu. O jeho služby měl podle kanadské televizní stanice Sportsnet zájem vedle Edmontonu také Washington.

Problematickou situaci Edmontonu včetně avizované akvizice Kanea probíral Hokej fokus podcast:

V minulé sezoně byl Kane nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem San Jose. V klubu působil od roku 2018, kdy podepsal sedmiletou smlouvu na 49 milionů dolarů (asi 1,1 miliardy korun). V základní části NHL, v níž nastupoval také za Atlantu, Winnipeg a Buffalo, má na kontě 264 gólů a 242 asistencí v 769 zápasech.

V Edmontonu se sejde s ofenzivními hvězdami Connorem McDavidem a Leonem Draisaitlem. Navzdory jejich výkonům jsou Oilers v tabulce Západní konference až jedenáctí, na příčky pro play-off ztrácí dva body. Tým po předchozích nezdarech v minulých týdnech, kdy se tabulkou postupně propadl, nabírá, zdá se, druhý dech. Aktuálně tahá sérii tří výher a k dalšímu vzestupu má pomoct i Kane.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články