Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

New Jersey přehrálo Carolinu, Eliáš skóroval

New York - Úvodními čtyřmi zápasy rozehráli hokejisté play off zámořské NHL. Český hokejista Patrik Eliáš přispěl v úvodním zápase čtvrtfinále Východní konfence jedním gólem k vítězství New Jersey 4:1 nad Carolinou. Třebíčský rodák zvyšoval ve 32. minutě skóre na 3:0 střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování a korunoval nadvládu Devils, které v zápase přestřílelo soupeře 39:19.

V repríze loňského finále Východní konference zvítězili hokejisté Pittsburghu nad Philadelphií 4:1 a ujali se v sérii vedení 1:0. Oba hvězdní útočníci Jevgenij Malkin i Sidney Crosby se podíleli brankou a asistencí na úspěchu Penguins, kteří v polovině třetího dějství vedli už čtyřbrankovým rozdílem. Brankář Marc-Andre Fleury přidal 26 úspěšných zásahů a o čisté konto přišel až necelých pět minut před koncem utkání.

Hokejisté Washingtonu nevyužili výhodu domácího utkání a podlehli New Yorku Rangers 3:4. Hráče z hlavního města USA sice dostal v přesilovce do vedení 1:0 český útočník Tomáš Fleischmann, ale hosté třemi góly v prostřední třetině skóre otočili. Rozhodující zásah nakonec zaznamenal Brandon Dubinsky, který v 52. minutě definitivně strhnul výhru na stranu Rangers.

V jediném utkání Západní konference využil domácího prostředí Vancouver a porazil St. Louis 2:1. Kanadský tým tak potvrdil svou převahu, Blues totiž v zápase přestřílel 31:26.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články