Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Německo zválcovalo dalšího soupeře, proti Norsku řádila formace z Eisbärenu

Druhé utkání na světovém šampionátu, druhé vítězství. Po páteční demolici Itálie 9:4 si hokejisté Německa jednoznačně poradili také s Norskem, konkrétně 5:1. Lví podíl na tom opět měla druhá útočná řada složená z hráčů Eisbärenu Berlín. Gólem a přihrávkou se blýskl Lukas Reichel, síť rozvlnil i Leonhard Pföderl a dvě asistence zapsal Marcel Noebels.

Němec Lukas Reichel střílí gól proti Norsku
zdroj: REUTERS

Svěřenci finského trenéra Toniho Söderholma jsou i proto se ziskem šesti bodů v čele základní skupiny B a úspěšně vykročili za postupem do čtvrtfinále mistrovství světa.

"Hráli jsme kompaktně a podali velmi dobrý výkon," řekl útočník Reichel. "Byl to těžší zápas než v pátek. Tempo bylo vyšší, byl to fyzicky náročnější hokej," doplnil kouč Söderholm.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Norsko – Německo

Na výkonu Němců nebylo od úvodního buly vůbec znát, že nastoupili do druhého duelu MS osmnáct hodin po skončení toho prvního, navíc ve stejném složení. Trenér Söderholm totiž vyměnil jen brankáře a místo Brückmanna dostal šanci Niederberger.

Nebezpečnější situace musel v první třetině řešit jeho protějšek Haukeland, který také jako první inkasoval. Šestnáct sekund před koncem úvodní části ho překonal Matthias Plachta, jenž dokázal ve vzduchu tečovat střelu kapitána Müllera od modré.

Stejně jako v pátek následně Němci rozhodli ve druhé třetině. Nejprve Leon Gewanke potrestal faul Lilleberga, poté využil chybu Holma v rozehrávce Pföderl a ve 31. minutě podtrhl vydařenou část z brejku Reichel, který na obranné modré čáře obral o puk Kaasastula.

Norové ale nerezignovali a podařilo se jim zásluhou Lilleberga, jenž lehce tečoval střelu Mathise Olimba, snížit. Žádné drama se nicméně nekonalo. Niederberger sice musel následně předvést několik dobrých zákroků, ale poslední slovo měl Lean Bergmann.

Dalším soupeřem Němců bude v pondělí Kanada, která na úvod nečekaně prohrála s Lotyšskem 0:2. "Nemusíme se nikoho bát. Myslím, že máme šanci uspět," dodal Reichel.

Norsko - Německo 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Lilleberg (M. Olimb, Haga) - 20. Plachta (M. Müller, Seider), 24. Gawanke (Brandt, Noebels), 27. Pföderl (Reichel, Noebels), 31. Reichel, 45. Bergmann (Nowak, Krämmer). Rozhodčí: Bruggeman (USA), Gouin - McCrank (oba Kan.), Constantineau (Fr.). Vyloučení: 3:2, navíc Lilleberg (Nor.) 10 min. Využití: 0:1.

Norsko: Haukeland - Lilleberg, Holös, Lesund, Espeland, Kaasastul, Krogdahl, Holm - Pettersen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen - Olden, Trettenes, Lindström - Haga, M. Olimb, Valkvae Olsen - Röymark, Brekke Henriksen, Kristiansen - Solem. Trenér: Petter Thoresen.

Německo: Niederberger - Seider, M. Müller, Holzer, Brandt. Nowak, Wagner, Gawanke, J. Müller - Rieder, Krämmer, Kühnhackl - Pföderl , Noebels, Reichel - Eisenschmid, Loibl, Plachta - Tiffels, Kastner, Bergmann. Trenér: Toni Söderholm.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články