Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Gólové hody. Italové vzdorovali, ale Němci je přestříleli 9:4

Pravé gólové hody nabídlo úvodní utkání skupiny B mistrovství světa. Němci podcenili úvod a Italové překvapivě za 25 sekund otočili skóre na 2:1. "Domácím" ale facka očividně pomohla. Záhy se zorganizovali a začali italského trpaslíka zasypávat trefami – Marcel Noebels se blýskl rovnou dvěma. Konečný účet činil 9:4. Němci vyzvou v sobotu Norsko, které následně v neděli půjde právě na Italy.

Utkání Německo - Itálie
zdroj: ČTK/AP

"Je to pro nás i pro naši důvěru v tým důležitá výhra. V sobotu proti Norsku ale musíme hrát lépe," řekl Noebels.

Němci byli od úvodu aktivnější, skóre ale dokázali otevřít až v 16. minutě, kdy Krämmer využil zaváhání Marchettiho a posunul do šance Kühnhackla, který nezaváhal. Italové ale soupeře v rozmezí 25 sekund zaskočili dvěma góly.

Nejprve se po rychlém protiútoku prosadil Petan, vzápětí pohotově dorazil puk v pádu Frigo. Němci ale ještě v první třetině vyrovnali, poté co přihrávku Eisenschmida zpoza branky zužitkoval Moritz Müller.

Italové, kterým kvůli koronavirové nákaze chyběl na střídačce hlavní kouč Greg Ireland i více než deset hráčů z plánované nominace, zápas ztratili ve druhé části. Němci měli i nadále výraznou střeleckou převahu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo - Itálie

Zatímco Brückmann v německé brance čelil jen dvěma pokusům soupeře, na Fazia mířilo 19 střel a pět jich skončilo za jeho zády. Dvakrát se prosadil Noebels, gól vstřelil i synovec Roberta Reichla Lukas.

"Líbilo se mi, jak jsme se snažili hrát na puku. Před druhou třetinou jsme udělali několik drobných změn, chtěli jsme dostat soupeře pod větší tlak. Měli jsme tam několik delších střídání v útočném pásmu a dali z toho několik gólů," pochvaloval si trenér Němců Toni Söderholm.

Radost mu udělal i fakt, že se na brankách podílelo více hráčů. "Celkově jsem spokojený," dodal finský kouč, který vede německou reprezentaci od roku 2018.

Ve třetí třetině mohli Italové zmírnit porážku při pětiminutové přesilovce, což se jim nakonec podařilo. Nejprve sice sami inkasovali, poté ale využili početní převahu pět na tři, následně se prosadili i v klasické výhodě. Poslední slovo měli ale opět Němci a produktivní druhá formace, která se podílela na čtyřech gólech.

Německo - Itálie 9:4 (2:2, 5:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 16. Kühnhackl (Krämmer), 19. M. Müller (Eisenschmid, Loibl), 25. Rieder (Kühnhackl, Krämmer), 28. Tiffels (Eisenschmid, Plachta), 36. Noebels (J. Müller, Pföderl), 38. Reichel (Seider), 39. Noebels (Pföderl, Reichel), 43. Plachta (Tiffels, Holzer), 49. Pföderl (Noebels , Reichel) - 18. Petan (Miceli), 19. Frigo (Magnabosco, Bardaro), 44. Bardaro (Deluca), 45. Frank (Frigo). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Bruggeman – Oliver (oba USA), McCrank (Kan.). Vyloučení: 2:3, navíc J. Müller (Něm.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

Německo: Brückmann – Seider, M. Müller, Holzer, Brandt. Nowak, Wagner, Gawanke, J. Müller – Rieder, Krämmer, Kühnhackl - Pföderl , Noebels, Reichel - Eisenschmid, Loibl, Plachta - Tiffels, Kastner, Bergmann. Trenér: Toni Söderholm.

Itálie: Fazio – Hochkofler, Casetti, Spornberger, Glira, Pietroniro, Marchetti, Soracreppa, Gios - Miceli, Petan, Frank - Deluca, Rosa, Giliati - Magnabosco, Bardaro, Frigo - Galimberti, Andergassen, Pitschieler. Trenér: Giorgio De Bettin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články