Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Národní tým nestačil na Švýcary, v prodloužení rozhodl Senteler

Národní tým zakončil úvodní akci Euro Hockey Tour porážkou v závěrečném duelu Turnaje Karjaly se Švýcary 2:3 v prodloužení. Češi dvakrát vedli, ale soupeř vždy našel odpověď, a v nastavení ukončil duel po dvaceti sekundách Sven Senteler. Turnaj vyhrají Švédové bez ohledu na výsledek severského derby s Finy, Češi obsadí třetí místo.

Zápas rozhodla chyba obránce Jana Košťálka v prodloužení, kdy jeho zadovku ve vlastním pásmu vystihl Senteler a bez přípravy prostřelil Romana Willa v české brance. Svěřenci Kariho Jalonena tak promarnili naději na celkový triumf, ke kterému potřebovali zvítězit v základní hrací době.

"Odvedli jsme dobrou práci, neodehráli jsme špatný zápas. Nepředvedli jsme však tentokrát úplně konstantní výkon. Začali jsme dobře, pak šlo tempo trochu dolů, abychom ho na konci zase zvedli. Celkově jsme ale hráli docela OK. Rozhodly naše velké chyby, kterými jsme soupeři pomohli ke gólům. To je ale hokej, to se stává. Je zřejmé, že turnaj je náročný. Tři zápasy ve čtyřech dnech, k tomu přelet z Česka do Finska," hodnotil Jalonen.

Ke třem bodům přitom měl český tým nakročeno dobře, když byl v utkání dvakrát ve vedení. Nejprve otevřel skóre Jiří Smejkal a po vyrovnání 39letého švýcarského rekordmana Andrese Ambühla, jenž nastoupil do třístého zápasu v reprezentaci, upravil na 2:1 Michael Špaček využitou přesilovkou.

Švýcaři však podruhé srovnali zásluhou tečované střely Noaha Roda ještě před druhou přestávkou a ve třetí třetině ovládli hru. Pět minut před koncem mohl rozhodnout v český prospěch Patrik Zdráhal, ale sólový únik neproměnil, když ho vychytal Leonardo Genoni.

"Myslím, že jsme jim to dali. Začátek nebyl špatný, kontrolovali jsme to, ale jinak to byl takový hokej nahoru dolů, jak oni hrají. Chodí hodně napadat. Myslím, že jsme měli nějaké šance, ale jejich góly jsme jim trošku usnadnili. Je to škoda. Když se stane nějaká chyba a zavřeme v pásmu my je, nebo oni nás v tom pásmu, je pak složité se z toho dostat," dodal Roman Červenka.

Hokejový Turnaj Karjaly, součást Euro Hockey Tour (Turku):

Česko - Švýcarsko 2:3 v prodl. (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Smejkal (Kodýtek, T. Dvořák), 13. M. Špaček (Košťálek, Chlapík) - 11. Ambühl, 38. Rod (Thürkauf, Mirco Müller), 61. Senteler. Rozhodčí: Heikkinen, Kaukokari - Mäkinen, Nurmio (všichni Fin.). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 892.

Česko: Will - Košťálek, T. Dvořák, Mozík, Sklenička, Kundrátek, Ščotka, M. Jandus, Němeček - Chlapík, M. Špaček, Lenc - Smejkal, Kodýtek, Červenka - H. Zohorna, Poulíček, P. Kousal - Horký, D. Vitouch, P. Zdráhal - O. Beránek. Trenér: Kari Jalonen.

Švýcarsko: Genoni - Marti, Kukan, Geering, Karrer, Mirco Müller, Rathgeb, Alatalo - Andrighetto, Ambühl, Bertschy - Hofmann, Senteler, Künzle - Riat, Thürkauf, Rod - Eggenberger, Marco Müller, Moy. Trenér: Patrick Fischer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články