Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Myšák: Už jen to, že jsem draftovaný, něco znamená. Montreal je jen motivace navíc

Klukovský sen o NHL povýšil v případě útočníka Jana Myšáka draftem o další úroveň. Musel sice čekat až na 48. volbu, ale jeho trpělivost měla mimořádně sladký konec – sáhl po něm nejslavnější hokejový klub světa Montreal. Od té chvíle, co se stal součástí Canadiens, přijímá Myšák jednu gratulaci za druhou.

Útočník Jan Myšák v dresu mateřského Litvínova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Je úplně super, jak to celé dopadlo. Těžko ty pocity popsat, každopádně jsem z toho hrozně moc nadšený. Je to taková odměna za všechnu tu dlouhodobou práci, prostě paráda," řekl Myšák.

"A že jsem byl nejvýše draftovaným Čechem? To je spíš tak pro média a lidi okolo. Už jen to, že je člověk draftovaný, je věc, která něco znamená," dodal Myšák.

Přestože se mu předpovídala pozice na hraně prvního a druhého kola, musel trpělivě čekat ještě o něco déle.

"Dětský sen byl jít na řadu hned v tom prvním kole a vychutnat si to celé na tom pódiu, což by se ale stejně kvůli covidu neudálo... Tak jsme čekali v obýváku. V průběhu draftu jsem pak měl informace, že to asi nevyjde hned v tom prvním kole. Jsem ale nadšenej, že jsem si takhle počkal," ujistil s úsměvem Myšák.

Na internetu se také poměrně záhy objevila fotka, na níž osmnáctiletý talent pózuje právě s dresem Montrealu. Jak ale ujistil, nešlo o fotomontáž.

"Půjčil jsem si ho hned od známého, byla to taková krásná náhoda, že byl zrovna dres Canadiens takhle hezky po ruce," vysvětlil.

Velmi záhy po oznámení volby Montrealu se mu s gratulacemi ozval starší bratr Josef, jenž působí v zámoří už od sezony 2017/18. A následovaly další a další zprávy nejen od spoluhráčů z Litvínova.

"Bylo toho hodně, mobil brní ještě teď. Moc si toho cením od všech lidí a děkuju jim za jejich podporu. S bráchou jsme si volali hned, v neděli vystupuje v USA z karantény. Gratuloval a byl rád i za mě, jak to dopadlo," řekl Myšák.

Montreal ve spojení s hokejem napadne jako první patrně i laiky. Pro vyslance klubu ale jde dost možná i o závazek navíc.

"Fanouškovská základna je úplně neuvěřitelná, ale já jsem si toho vědom. Hned mě na to kde kdo upozorňoval, jak to tam chodí v tomto ohledu. Jestli je to motivace navíc? Pro mě je dost silnou motivací samo o sobě zahrát si NHL. Jedno kdy a kde se mi to povede, ale chci to dokázat, tak snad se mi to poštěstí právě v Montrealu, uvidíme," přál si Myšák.

Výraznou stopu v Montrealu zanechalo několik českých hokejistů, například Petr Svoboda, Tomáš Plekanec nebo Martin Ručinský.

"S Martinem jsme se párkrát pobavili v Litvínově, ale úplně nejblíže mám k Petrovi Svobodovi, u něhož jsem v létě strávil několik dní. Když jsme tam byli s bráchou, ukázal nám město, bylo to super," vzpomínal Myšák.

Moc touží být připravený po všech stránkách. "Jasně, to hlavní se odehrává na ledě, ale určitě je důležitá i příprava mimo led, jak se člověk chová a podobně. Takže i v tomhle směru chci být nachystaný. Rád se budu poptávat hráčů, co tam působili, a sám si zjišťovat. Zajímá mě všechno. Kvůli covidu nevím, co se bude dít dál, ale je možný, že budu mít dost času, abych si teď v příštích dnech nějaké informace dohledal," připustil Myšák s ohledem na další opatření v boji s koronavirem.

Brzy by měl také obdržet bližší instrukce a pokyny, co bude dál. "Na víkend už máme ohlášený mítink s Montrealem přes videohovor, tak potom budu vědět víc, co a jak mě čeká," uzavřel Myšák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články