Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Z chyb se poučíme a bude to lepší. Věřím v to, řekl Chytil

Byl u obou dvou vstřelených branek české reprezentace v zápase proti Rusku, ale ani on neodvrátil třetí porážku národního týmu na Švédských hrách. Filip Chytil si po utkání uvědomoval vzniklé chyby v české hře, které vedly k porážce 2:4, přesto věří, že se z nich se svými spoluhráči poučí. Svěřencům trenéra Josefa Jandače generálka na šampionát nevyšla a na turnaji skončili poslední.

Filip Chytil
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Podle Chytila český tým podal lepší výkon než ve čtvrtek se Švédy (1:3) a v sobotu s Finy (2:5). "Ze začátku jsme je chvílemi přehrávali. Konečně jsme hráli to, co jsme chtěli celý turnaj, ale až dneska to vyšlo. Dali jsme gól v přesilovce, to nás nakoplo. Pak jsme ale dvakrát inkasovali po našich chybách," řekl Chytil.

Češi sice vedli po trefě Dmitrije Jaškina, ale po chybách Adama Musila a Marka Hrbase sborná v první třetině otočila stav. "To se bohužel stává. Je to hokej, hra chyb. My jsme udělali dvě výrazné a oni je bohužel potrestali. Stává se to, ale samozřejmě se toho musíme vyvarovat," podotkl Chytil. "Byl to turnaj, ale pořád jenom příprava. Nic se nestalo. Poučíme se z toho a bude to lepší, věřím v to."

Měl radost z využitých přesilovek, na obou gólech měl útočník New Yorku Rangers s devíti starty v NHL podíl. "Spadlo mi to tam. Dali jsme dva góly v přesilovkách, což je pozitivní. Můj výkon mohl být ještě trochu lepší. Hrál jsem všechny zápasy a už jsem cítil únavu. Měl jsem vysoký ice time (čas na ledě) a na konci mi už docházely síly," uvedl Chytil.

Omlazený český kádr nastoupil do utkání se sbornou s věkovým průměrem 23,5 roku a podle Chytila je šance pro mladé talenty velice přínosná. "Nejstaršímu centrovi bylo 21 let. Práce s mladými je důležitá, jsme rádi, že tu můžeme být. Dokázali jsme si, že můžeme hrát vyrovnaně i proti hráčům z KHL a NHL. Je škoda, že jsme aspoň jeden zápas nevyhráli, ale pro nás všechny je to skvělá zkušenost," řekl Chytil.

Češi v přípravě na šampionát v Dánsku drželi až do Švédských her neporazitelnost, nakonec v ní měli bilanci sedmi výher a tří porážek. Poslední výsledky týmu podle Chytila sebevědomí nesrazí. "Ani jeden zápas jsme nehráli v plné sestavě, pokaždé někdo chyběl, trenéři hodně zkoušeli. V Pardubicích jsme prošli bez prohry, teď se to změnilo. Věřím, že špatná nálada nebude. Musíme to hodit za hlavu," dodal Chytil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články