Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČP v triatlonu 2024

Vrána: Občas se tam musíme natlačit. Formace se Špačkem by mohla sednout

Před MS zářil v Detroitu a táhnout tým měl jako člen první formace i na šampionátu. Jakub Vrána si v nevydařeném utkání se Švýcarskem připsal asistenci u prvního gólu, jinak se ale první útok nedokázal v zápase prosadit. Podle Vrány netlačila jeho formace dost na pilu. Pro duel s Běloruskem bude podle něj klíčové, aby tým hrál zodpovědně a vytěžil co nejvíce ze hry pět na pět. 

Matěj Stránský a Jakub Vrána
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vrána asistoval Filipu Chytilovi hned u prvního gólu zápasu, ale první útočná lajna, kterou tvoří společně s Janem Kovářem a Dominikem Kubalíkem proti papírově slabšímu soupeři, nesplnila další očekávání. "My umíme střílet puk, umíme v důležitých situacích rozhodnout zápas. Ale netlačili jsme se tam, nebyl tam takový tlak, jaký jsme chtěli," hledal příčinu neefektivity pětadvacetiletý forward.

"Góly padají i před bránou, občas se tam musíme natlačit a dát i góly z dorážek a tečí. Toho tam včera bylo strašně málo a z toho pak vyplývala i ofenziva," řekl Vrána.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrána: Netlačili jsme se do brány, musíme chodit na dorážky

Švýcaři hráli v utkání s českou reprezentací sedm přesilovek, a hned ve čtyřech se dokázali prosadit. "Včera to pískali celkem přísně, my jsme byli frustrovaní a pak jsme za to zaplatili gólem. Musíme hrát víc zodpovědně, abychom hráli více pět na pět, abychom ukázali naši sílu. Je důležité se z toho teď poučit a doufat, že se to v dalším zápase zlepší," hodnotil výkon Vrána.

Za některými zbytečnými fauly českého týmu stál podle útočníka Detroitu i fakt, že Švýcaři velmi dobře bruslili: "Bruslařsky na tom jsou velice dobře, určitě každý faul musí z něčeho pramenit. Myslím si, že byli rychlejší v určitých momentech na ledě během zápasu."

Češi potřebují v zápase s Běloruskem bodovat a trenéři národního týmu proto plánují změny v sestavě. Na dnešním tréninku se navíc soustředili hlavně na speciální týmy pro přesilovky a oslabení. "Trošičku jsme ty lajny přeházeli, zkoušeli jsme jiné věci. Je dobrý mít více možností. Já jsem měl dneska na centru Špágra (Michaela Špačka) se Stráňou (Matěj Stránský) a uvidíme, co bude dál," řekl Vrána.

Nové spoluhráče si Vrána pochvaloval: "Stráňa je silný před bránou, dokáže vybojovat hodně puků. Se Špágrem jsem hrál na MS do 18 let a hrozně jsme si rozuměli. Umí vytvořit dobré šance, má dobrou nahrávku. Je to playmaker a myslím, že by to mohlo sednout."

Důležité utkání s Bělorusy odehraje český národní tým v pondělí od 19:15. 


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články