Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Po senzaci blamáž. Lotyšsko v nájezdech nestačilo na Kazachstán

Lotyšsko po historické výhře nad Kanadou v druhém vystoupení na domácím šampionátu zklamalo. Nestačilo na staronového účastníka elitní divize Kazachstán. Po nudné úvodní třetině otevřel skóre pro favorita Lauris Darzinš, odpověď za Kazachy ale našel Alexandr Šin. Ve třetí části poslal domácí sice znovu do vedení Rihards Bukarts, ale za 12 sekund vyrovnal Jesse Blacker. Utkání došlo až do samostatných nájezdů, kde v osmé sérii rozhodl o výhře Kazachů 3:2 Jevgenij Rymarev. 

Zklamání Lotyšů
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Simon Hestegaard

Kouč domácí reprezentace Hartley udělal po páteční historické výhře nad Kanadou dvě změny v sestavě a do hry se vedle trojice obránců Freibergs, Cibulskis, Balinskis dostal i čtvrtý extraligový zástupce Bičevskis.

Role favorita jim ale příliš neseděla, v první třetině si připsali jen čtyři střely na branku. Kazaši, kteří se do elitní skupiny vrálili poprvé po sestupu v roce 2016, prověřili gólmana Lotyšů Kivleniekse osmkrát.

Bezbrankový stav se změnil až v 28. minutě, kdy po Daugavinšově přihrávce zpoza branky otevřel skóre Darzinš. Střelecky aktivnějším Kazachům se však 61 sekund před koncem druhé třetiny podařilo vyrovnat, když se v přesilové hře prosadil Šin.

V 45. minutě mohl Kazachy posunout do vedení Rymarev, brejk ale ideálně nezakončil. O minutu později hosté špatně střídali a po Cibulskisově přihrávce se do nájezdu dostal Rihards Bukarts, který vrátil Lotyšům vedení. Radovali se z něj ale jen dvanáct sekund, než pohotově dorážející Blecker opět vyrovnal.

Kazaši byli poté aktivnější a měli i blíže ke vstřelení rozhodující branky, v největší šanci ale Svedberg trefil jen tyč. V prodloužení poté Lotyši přestáli i oslabení a vítěze tak určily až samostatné nájezdy. V základní sérii pěti nájezdů se na každé straně prosadili tři hráči, následně ale kralovali brankáři. Až v osmé sérii zápas ukončil Rymarev.

Lotyšsko - Kazachstán 2:3 po sam. náj. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Darzinš (Daugavinš), 46. Rihards Bikarts (Cibulskis) - 39. Šin (Starčenko, Dietz, 46. Blacker (Svedberg, Sagadějev), rozhodující nájezd Rymarev.

Rozhodčí: Frandsen (Dán.), Nord - Yletyinen (oba Švéd.), Kroyer (Dán.). Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Bez diváků.

Sestavy: Lotyšsko: Kivlenieks - Rubins, Balinskis, Cibulskis, Jaks, Freibergs, Sotnieks, Zile - Darzinš, Abols, Daugavinš - Rihards Bukarts, Džerinš, Roberts Bukarts - Redlihs, Bičevskis, Indrašis - Dzierkals, Marenis, Keninš - Karsums. Trenér: Bob Hartley.

Kazachstán: Bojarkin - Makljukov, Dietz, Svedberg, Blacker, Šalapov, Stěpaněnko, Danijar - Šin, Starčenko, Rymarev - N. Michajlis, Valk, Savickij - Akolzin, Sagadějev, Ševčenko - Panjukov, Šestakov, Asetov - Petuchov. Trenér: Jurij Michajlis.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články