Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Petersen vynuloval Němce a poslal USA do čtvrtfinále

Páté vítězství v řadě zaznamenali na mistrovství světa hokejisté USA. Američané ve vyrovnaném utkání přetlačili Němce 2:0, posunuli se do čela ve skupině B a definitivně si zajistili účast ve čtvrtfinále. První gól vstřelil Jason Robertson a pojistku přidal při power-play soupeře Colin Blackwell. Gólman Calvin Petersen zastavil všech 33 střel a připsal si druhé čisté konto na turnaji. Německo i přes porážku zůstává ve hře o postup.

Hokejisté USA oslavují gól proti Německu
zdroj: ZUMA autor: Jari Pestelacci

Němci měli v úvodní třetině střeleckou převahu (11:6), ale na skóre se to neprojevilo, neboť Petersen i jeho protějšek Brückmann byli bezchybní. Blackwell při dorážce v 7. minutě zblízka těsně minul a stejně dopadl před pauzou i Thompson, na druhé straně Petersen vychytal Pföderla.

Ve druhé části byla hra ještě o něco opatrnější a zámořský celek vyslal na branku soupeře pouhé tři střely. Němci jich nastřádali šest. Do vedení je mohl poslat po polovině utkání Reichel, ale Petersena nepropálil. Ve 39. minutě se naopak dostal v přesilovce k dorážce Robertson a nezaváhal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USA – Německo

Německo stupňovalo svůj tlak v touze po důležitém bodovém zisku, ale Wagner neuspěl a Pföderl zblízka velmi těsně minul. Thompson mohl naopak ze sóla přidat pojistku, Brückmann byl ovšem proti.

V závěru sáhli Němci ke hře bez gólmana, během níž napálil tyčku Kahun. Definitivně pak rozhodl trefou do prázdné "klece" Blackwell. Svěřenci finského trenéra Toniho Soderholma tak prohráli v lotyšské metropoli potřetí za sebou.

USA - Německo 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 39. Robertson (Donato, Garland), 60. Blackwell (Robinson). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Frandsen - Kroyer (oba Dán.), Yletyinen (Švéd.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0.

USA: Petersen - Wolanin, M. Roy, Z. Jones, Tennyson, Ch. Wideman, Mackey, Hellickson - Abdelkader, Blackwell, Labanc - Robertson, T. Moore, Garland - Donato, Drury, T. Thompson - Robinson, Rooney, Chmelevski - B. Boyle. Trenér: Jack Capuano.

Německo: Brückmann - Seider, M. Müller, Holzer, J. Müller, Nowak, Wagner, Gawanke, Bittner - Rieder, Krämmer, Kühnhackl - Noebels, Pföderl, L. Reichel - Eisenschmid, Kahun, Plachta - Peterka, Loibl, Kastner. Trenér: Toni Söderholm.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články