Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

"Špičkoví hráči, skvěle se na ně dívá." Na MS řádí švédská elitní formace

Rickard Rakell, Mika Zibanejad a Mattias Janmark. Tři švédští hráči z NHL motají hlavy obranám soupeřů. Stejně jako v úvodním zápase s Běloruskem (5:0) se všichni tři gólově prosadili i v duelu proti Česku a výrazně se podepsali pod výhru 3:2. Dominantní trio připomíná bývalému útočníkovi Rickardu Wallinovi dvojčata Sedinova.

Rickard Rakell, Mika Zibanejad a Mattias Janmark
zdroj: ČTK/ZUMA

"Dokážou se perfektně najít. Při jejich hře s pukem si vzpomenu na Sediny," řekl Wallin, který s reprezentací Tre kronor získal na světových šampionátech tři medaile.

"Hrají neuvěřitelně, skvěle se na ně dívá. Jsem rád, že se jim podařilo vstřelit důležité góly a že nás takhle táhnou," rozplýval se po vítězství nad Čechy kapitán Mikael Backlund. "Doufejme, že my ostatní na ně navážeme a taky přiložíme ruku k dílu," dodal střední útočník Calgary.

"Špičkoví hráči. Když byli na ledě, dostávali jsme se do určitých potíží. Jsou to jedni z nejlepších hráčů na světě, tak je to vždycky těžké hlídat," vysekl poklonu švédské straně český trenér Jandač.

"Strávili spolu určitý čas v juniorských soutěžích ve Švédsku, takže se velmi dobře znají," vysvětlil obránce John Klingberg. "Rakell a Mika jsou šikovní. Janmark se od nich možná trochu liší, ale je hodně rychlý a dokáže útok nakopnout," charakterizoval úderné trio zadák Dallasu.

"Cítíme se dobře. Jakmile se ujmeme puku, dokážeme si v každém střídání vytvořit šance," uvedl útočník Anaheimu Rakell, který jak proti Bělorusku, tak i proti Česku posbíral tři body za gól a dvě nahrávky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články